8 Temmuz 2009 Çarşamba

Rossoneri Ultras demişken.....


Fossa Dei Leoni ile birlikte en büyük ve eski AC Milan taraftar topluluğu (ultras) grubu olan "Brigate Rossonere" Kırmızı-Siyah Tugaylar anlamına gelmektedir. En ateşli ultra topluluğumuzdur. Yöneticisi efsane isim Il Barone'dir. İsimlerinde dönemin silahlı Marksist örgütü Kızıl Tugaylar'a (Brigate Rosse) gönderme bulunmaktadır.Sosyalist görüşlü üyeler temelinde oluşturulan bu yapı zamanla heterojenleşmiştir.


The Cava del Demonio' (Devil's Cave) ve Ultras isimli 2 grubun birleşmesi ve eski Fossa dei Leoni elemanlarının da katılımı ile 1975 yılında oluşturulmuştur.

İlk kez 19 Ekim 1975 tarihinde Bologna-Milan maçı ile kendilerini göstermişlerdir.Diğer gruplar gibi sistemli bir pazarlama ve kulüp ağı bulunmaktadır.Diğer ultra grupları ile araları iyidir ve birlikteliklerde hep inisiyatif alırlar ancak kendi bağımsız yapılarını her zaman korurlar.



İlkelerinin başında şu gelmektedir "Kulübün başkanı yada yöneticileri-oyuncuları bizi ilgilendirmez.Biz kırmızı-siyah renkleri yaşatmak için kurulmuş bir yapıyız.İnsanlar gelir geçer Milan hep burdadır!"

"Kulübün güçlü olması ve ünlü oyuncuların Rossoneri forması giymesi bizleri mutlu ederi,ancak kulüp kötü durumdayken,tek bir ödül dahi kazanamasa da bizler hep Rossoneriyi desteklemek için varız" Brigate Rossonere Marşı


INNO BRIGATE ROSSONERE

Tifosi rossoneri
tifosi milanisti
teniamoci per mano
in questi giorni tristi
di nuovo giù al Marassi
di nuovo al Comunale
tifosi Rossoneri finite all'ospedale
sangue nei popolari
sangue giù nei distinti
le abbiamo prese
ma non siamo vinti
è ora di rifarci
è ora di lottare
per quel che abbiam subito
dobbiamo vendicare
spariamo giù al Marassi
spariamo al Comunale
adesso siete voi
che andate all' ospedale
spariamo negli stadi, dell' Italia intera
siamo della BRIGATA ROSSONERA...
Milan!!!...Milan!!!...Milan!!!



Milan contestato dai tifosi al raduno




Milanda sezonun ilk idmanınıda ,taraftar gruplarında Rossoneri Ultras idmanı basıyor.Sebep kulübün sahibi olan Silvio Berlusconi, ve başkan yardımcısı Adriano Galliani'nin gazetelere saçma sapan demeçler vermesi ,ezeli rakipleri İnterin kendilerinde daha büyük olduğunu söylemesi,zaten Kakayıda satmısın Maldını jübile yapmış bu sıcakta taraftarında sabri taşmış,herkez gider biz kalırız hesabı inceden ayar vermişler.Buda videosu....

Blog Widget by LinkWithin