21 Kasım 2008 Cuma

Roma-Lazio

19 Kasım 2008 Çarşamba

Victoria España






İspanya [3 - 0] Şili
38' [1 - 0] D. Villa (pen.)
67' [2 - 0] F. Torres
86' [3 - 0] S. Cazorla

İspanya: Casillas (Dk. 48 Reina), Capdevila, Puyol (Dk. 47 Marchena), Albiol, Ramos (Dk. 61 Arbeloa), Xavi (Dk. 72 Llorente), Senna (Dk. 48 Cazorla), Riera, Fábregas, Xabi Alonso, Villa (Dk. 56 Torres)

Teknik Direktör: Vicente Del Bosque

Şili: Bravo, Alvarez, Ponce, Fuentes, Isla, Carmona, Tello, Mati Fernández, Orellana, Suazo, Sanchez

Teknik Direktör: Marcelo Bielsa

Sarı Kartlar: Dk. 32 Alvarez (Şili), Dk. 52 Xavi, Dk. 52 Villa, Dk. 58 Fabregas

A Milli Takımımız'ın da bulunduğu 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta liderliğini sürdüren İspanya hazırlık maçında Şili'yi konuk etti.

İspanya'da Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Daniel Güiza, Şili'de ise yine Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Claudio Maldonado karşılaşmaya yedek kulübesinde başlarken, Beşiktaş'ın kanat oyuncusu Rodrigo Tello konuk ekipte mücadeleye ilk 11'de başladı.

Son Avrupa şampiyonu İspanya karşılaşmada üstünlüğü ilk yarıda ele aldı. Ponce'nin Riera'yı düşürmesiyle kazanılan penaltıyı kullanan Euro 2008 gol kralı David Villa takımını 1-0 öne geçirirken ilk yarı bu skorla tamamlandı.

2.yarıda teknik direktör Vicente Del Bosque bir çok oyuncu değişikliği yaparak farklı oyunculara şans verirken 56.dakikada ilk golün sahibi Villa'nın yerine oyuna giren Fernando Torres, 67. dakikada farkı 2'ye çıkardı.

İspanyollar 86. dakikada ise kendilerini tamamen rahatlatan golü buldu. 48. dakikada Villareal'den takım arkadaşı Senna'nın yerine oyuna dahil olan Cazorla 86. dakikada attığı golle takımını rahatlatırken aynı zamanda skoru da belirledi.

İspanya, A Milli Takımımız'ın da yer aldığı 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta 4 maçta firesiz 12 puanla zirvede yer alırken Şili ise ilk 4 takımın Dünya Kupası'na doğrudan katılacağı Güney Amerika Eleme Grubu'nda, Paraguay, Brezilya ve Arjantin'in ardından 10 maçta topladığı 16 puanla 4. sırada yer alıyor.

VİVA MARADONA!!!


Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych'in yönettiği ve Glasgow'da yapılan mücadeleye Arjantin; genç yıldızları Messi ve kız arkadaşının rahatsızlığı nedeniyle kampyan ayrılan Agüero ile takımın lideri konumundaki Riquelme'den yoksun çıktı.

1986 Dünya Kupası'nda attığı Tanrı'nın eli" golü ile İngilizler'in kabuslarına giren ve Ada'da herkesin merakla beklediği isim olan efsanevi isim; Arjantin'in yeni teknik direktörü Diego Armando Maradona, takımıyla görücüye çıktı.

Maradona sahaya şu 11'i sürdü:
Carrizo, Zanetti, Demichelis, Heinze, Papa, Rodriguez, Mascherano, Gago, Gutierrez, Lavezzi, Tevez

Ev sahibi İskoçya ise sahada McGregor, Hutton, Caldwell, McManus, Broadfoot, Brown, Hartley, Ferguson, Commons, McFadden 11'i ile yer aldı.

Arjantin maça hızlı başladı ve henüz 8. dakikada Atletico Madrid forması giyen Maxi Rodriguez ile öne geçti. Manchester United'ın yıldız Carlos Tevez'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Gutierrez, bekletmeden Rodriguez'i gördü; yıldız oyuncu da yerden bir vuruşla kaleci McGregor'u mağlup etti.

Arjantin Napoli'nin başarılı oyuncusu Lavezzi ve Tevez'le gol pozsiyonlarından yararlanamazken, İskoçya da McFadden ve ikinci yarıda oyuna dahil olan Miller ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Karşılaşmada geride kalan dakikalarda skor değişmedi ve Arjantin; yeni teknik direktörü Diego Maradona ile çıktığı ilk maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı..

Addio Anıl&Özgür!!!






17 Kasım 2008 Pazartesi

"Koca Adam" Anıl Aydın'ı Kaybettik


"Koca Adam" Anıl Aydın

Galatasaray tribün grubu ultrAslan-Uni temsilciliği yapmış olan ve lösemi ile mücadele eden Anıl Aydın'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ali Sami Yen Stadı'nda açılan "Dayan Koca Adam" pankartının ardından taraflı tarafsız tüm sporseverlerin kendisi için seferber olduğu Anıl Aydın'ın cenaze töreni, yarın (18 Kasım 2008 Salı) öğle namazının ardından Balçova Merkez Camii'nde yapılacak.

Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesi ve Anıl Aydın için seferber olan spor camiasına başsağlığı dilerim.

16 Kasım 2008 Pazar

IL DERBY E' NOSTRO E' NOSTROOOOOOOOOOOO!!!! 1-0 PER NOI, BAPTISTA-GOL




ROMA
Doni, Panucci, Juan, Mexes, Vucinic, Totti, De Rossi, Baptista, Perrotta, Tonetto, Brighi. A disposizione: Artur, Cicinho, Taddei, Riise, Montella, Menez, Cassetti.

LAZIO
Carrizo, Lichsteiner, Brocchi, Zarate, Mauri, Siviglia, Rocchi, Pandev, Rozenhal, Ledesma, Radu. A disposizione: Muslera, Kolarov, Dabo, Foggia, Inzaghi, Meghni, Cribari.

Maç öncesi Largo de Bosisio'da Lazio taraftarlarından 8 kişi polis tarafından göz altına alındı.Bunu duyan 200 kişilik Lazio taraftarlarının Polisle çatışmasından sonra 15 görevli yaralandı.Tutuklu Laziolular arasında 1Alman,1Monacolu,1Bavyeralı taraftarda var.Ve sonrasında içerde Tevere tribünündeki olaylar...

Tribuna Tevere

Il Titolo


Maça Doğru: Galatasaray - İstanbul B.B.


Turkcell Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye takımını ağırlıyor. Karşılaşma öncesi iki takım hakkında son bilgiler, istatistikler, maç saatinde hava durumu...

Stadyum: Ali Sami Yen
Tarih: 16 Kasım 2008 Pazar / Saat:19:00
Hakemler: Selçuk Dereli
Hava Durumu: Maç günü İstanbul'da bulutlu bir hava bekleniyor. Tahmini en yüksek sıcaklık 17, en düşük ise 7 C derece olacak.
TV: Lig TV
İnternet: www.galatasaray.org

Galatasaray
Turkcell Süper Lig 2008-2009 sezonunda oyandığı 10 karşılaşmada beş galibiyet alan ve iki kez de rakipleriyle eşitliği bozamayan Galatasaray, üç karşılaşmada ise sahadan mağlup ayrıldı. Bu sonuçlarla 17 puan toplayan ve beşinci sıraya yerleşen Galatasaray rakip filelere
23 gol gönderirken kendi kalesinde 15 gol gördü. Galatasaray, 10 karşılaşmada bulduğu 23 golle Turkcell Süper Lig'in en golcü takımı ünvanını da elinde bulunduruyor.

Galatasaray, Ali Sami Yen'de oynadığı beş karşılaşmada ise dört galibiyet aldı, bir kez de berabere kaldı. Galatasaray seyircisi önünde oyandığı bu karşılaşmalarda 15 kez gol sevinci yaşarken kendi kalesinde dört gol gördü.

Cassio Lincoln ve Milan Baros buldukları beşer golle Galatasaray'ın en golcü oyuncuları olurken, onları dört golle Harry Kewell ve üç golle Arda Turan izliyor. Fernando Meira ve Servet Çetin ise sahada kaldıkları 900 dakikayla Galatasaray'ın en çok dakika alan oyuncuları.

1990 yılında kurulan İstanbul Büyükşehir Belediye takımı ile Galatasaray üçüncü kez karşılaşıyor. Geçen sezon Ali Sami Yen'de oynanan karşılaşma 2-2'lik eşitlikle sonuçlanırken Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleden Galatasaray 3-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

Turkcell Süper Lig Son 5 maç
Fenerbahçe 4-1 Galatasaray
Galatasaray 3-1 Gaziantepspor
Eskişehirspor 4-2 Galatasaray
Galatasaray 3-0 Trabzonspor
Bursaspor 2-1 Galatasaray

İstanbul Büyükşehir Belediye
Turkcell Süper Lig'de ikinci sezonunu yaşayan İstanbul Büyükşehir Belediye takımı, oynadığı 10 karşılaşmada üç galibiyet aldı, üç kez berabere kaldı ve dört kez de sahadan mağlup ayrıldı. Bu karşılaşmalardan topladığı 12 puanla 12. sıraya yerleşen Büyükşehir Belediye, rakip fileleri 11 kez havalandırmayı başarırken kendi kalesinde ise 14 gol gördü.

İstanbul Büyükşehir Belediye, deplasmanda oynadığı beş karşılaşmada ise iki galibiyet aldı, bir kez berabere kaldı ve sahadan iki kez de mağlup ayrıldı. Büyükşehir Belediye misafir olduğu karşılaşmalarda rakiplerinin filelerine yedi gol gönderirken kendi kalesinde altı gol gördü. Oynadığı son iki deplasman maçından da galibiyetle dönen Büyükşehir Belediye, 8. haftada deplasmanda Konyaspor'u 2-1, 10. haftada deplasmanda Gaziantepspor'u 4-1 mağlup etmeyi başardı.

Erman Kılıç ve İbrahim Akın buldukları üçer golle Büyükşehir Belediye'nin en golcü oyuncuları olurken, takım kaptanı Efe İnanç 900 dakikayla sahada en çok kalan oyuncu.

Turkcell Süper Lig Son 5 Maç
Gaziantepspor 1-4 İstanbul B.B.
İstanbul B.B. 0-4 Trabzonspor
Konyaspor 1-2 İstanbul B.B.
İstanbul B.B. 2-1 Antalyaspor
Denizlispor 2-1 İstanbul B.B.

İstanbul Büyükşehir Belediye 2008-2009
Kale
1 Kenan Hasagiç
14 Behram Zülaloğlu
99 Mehmet Ali Tunç

Defans
17 Ekrem Ekşioğlu
2 Marcin Robert Kus
21 Mahmut Tekdemir
22 Marcus Vinicius Cesairo
25 Sancak Kaplan
3 Metin Depe
5 Yiğitcan Erdoğan
53 Rızvan Şahin
81 Gökhan Süzen
82 Marcos Barbosa

Ortasaha
10 İlyas Kahraman
15 Kerim Zengin
31 Mutlu İlengöz
35 Erman Kılıç
6 Efe İnanç
60 Serhat Gülpinar
7 Okan Buruk
8 Tjikuzu
88 Zeki Korkmaz

Forvet
11 İbrahim Akın
16 Uğur Işıkal
19 Adriano Nascimento
20 Alper Aydın Bebbe
61 Ali Güzeldal
9 Gökhan Kaba

Blog Widget by LinkWithin