15 Eylül 2008 Pazartesi

İL ROMANİSTA


Encabezamiento İtaly(Lavezzi,Maradona,Juventus,Roma,Ranieri)

Juventus sezonun ilk galibiyetini aldı

Seri A’da ikinci haftanın kapanış maçında kendi evinde Udinese’yi ağırlayan Juventus, rakibini Amauri’nin attığı tek golle mağlup ederek üç puanın sahibi oldu. Sezona Fiorentina deplasmanında aldığı beraberlikle açan ve taraftarlarını biraz olsun üzen siyah-beyazlı ekip, bekleneni yaptı ve ligdeki ilk galibiyetini aldı. Teknik direktör Claudio Ranieri, maçtan önce yaptığı basın açıklamasında sadece Di Natale’den çekindiklerini belirtmesine rağmen İtalyan forvetin maçta suskun olması Juventus’a yaradı.

Etkili oynayamayan ve Juventus’un baskısına teslim olan Udinese’nin, doksan dakika boyunca sadece dört şutu vardı. Oyuna bariz hakim olan Juventus, bulduğu pozisyonların birini 67. dakikada değerlendirince de kendisine yeteni aldı ve üç puanın sahibi oldu. Gol, cezasahası dışından çektiği şutla topu filelerle buluşturan Amauri’nin ayağından geldi.

İkinci haftayı galibiyetle kapayan Juventus, hafta sonunda dört puana ulaştı ve altıncı sıraya yerleşmiş oldu. Üç puanı bulunan Udinese ise Juventus’un hemen arkasında yerini aldı. Ranieri Milan’ın durumuna şaşırdı

Kırmızı siyahlı ekip hiç şüphesiz Flamini, Zambrotta ve Ronaldinho transferleri ile bu sezon şampiyonluğa oynamak istiyor.

Ancak Milan ligin ilk iki haftasında henüz puan almayı başaramadı. Juventus teknik direktörü Claudio Ranieri bu konuda şaşkınlığını gizlemiyor

“Açıkçası Milan’ın böyle bir krize girmesini beklemiyordum. Yine de Genoa’nın iyi bir kadrosu var ve onlara kaybetmekte utanılacak bir durum yok”

“Inter geçen yıldan farklı olarak tek santrafor ve beş orta saha ile oynuyor”

“Chelsea’nin oynadığı sisteme benziyor. Bir kere sisteme alıştılar mı onları yenmek zor olacak”

Ranieri’nin takımı dün gece Udinese’yi Amauri’nin golüyle 1-0 mağlup etti.


Lavezzi, Maradona ile karşılaştırılmak istemiyor



Lavezzi, Serie A’nın ikinci haftasında gösterdiği performansla Napoli'nin aldığı 2-1'lik Fiorentina galibiyetinde önemli rol oynadı.

Yaptığı toplu ve topsuz koşularla Mor Menekşelerin defansını hallaç pamuğu gibi atan 23 yaşındaki oyuncu, Marek Hamsik’in attığı beraberlik golünün de hazırlayıcısı oldu. Tek başına yaptığı müthiş koşu sonrası Napoli tarihinin en büyük oyuncularından Diego Maradona’ya benzetilmeye başlandı.

Lavezzi’nin yeteneği, oyun tarzı ve Arjantin vatandaşı olması Napoli’ye 1987 ve 1990 yıllarında tarihinin iki şampiyonluğunu yaşatan Maradonayla karşılaştırılmasına yetse de genç oyuncu hiç kimsenin Maradona gibi olamayacağını düşünüyor.

Dünkü maçın ardından konuşan genç futbolcu “Lütfen, Maradona ve beni karşılaştırmayın, o en büyük futbolculardan biri. Fakat elbette insanların beni onunla karşılaştırması çok önemli” dedi.

Serie A’ya iyi bir başlangıç yapan Napoli ve Lavezzi, ligin ilk haftasında Roma ile 1-1 berabere kalmıştı.


İtalya'da stad hapishaneleri gündemde

İtalya'da tribün şiddetinin önüne geçmek için bir birinden uçuk fikirler ortaya atılmaya devam ediyor.İtalya'da taraftarların olay çıkarmaya devam etmesi halinde yeni bir metod uygulanmaya başlanacak: 'Stad Hapishaneleri'

İtalya Lig Başkanı Antonio Matarrese bugün yaptığı açıklamada "Eğer gerekirse, stadlara hapishaneler inşa edebiliriz. Böylece bir suç işlendiği anda cezası kesilmiş olur" diye konuştu.

İtalya'da bu gibi çılgınca fikirler, Napoli taraftarlarının Roma deplasmanına giderken trende çıkardığı taşkınlıklardan dolayı ortaya atılmaya başlandı.

İtalya İçişleri Bakanlığı ise bugünden itibaren televizyonlarda ve stadlarda şiddetin önüne geçmek için yeni bir reklam fimi yayınlamaya başladı.

Encabezamiento England


Newcastle satılığa çıktı
Newcastle United'ın sahibi Mike Ashley, zor günler geçiren kulübü satılığa çıkardığını duyurdu.

Newcastle'da yerel kahraman olan ve kendisine 'Mesih' lakabı takılan Kevin Keegan'ın istifasında, taraftarın sorumlu gördüğü milyarder Mike Ashley siyah-beyazlı renklere gönül verenler tarafından bir nefret sembolü ilan edilmişti.

Dün Newcaste sokaklarında binlerce taraftar, Hull City karşılaşmasından önce Mike Ashley'i ve idar menajeri Dennis Wise'ı protesto etmişti. Newcastle United'ın Hull'a 2-1 yenilmesinin ardından protestolar devam etti.

Ashley, bugün Newcastle'ın resmi sitesinde "Kulübü satılığıa çıkarıyorum. Umarım böylece taraftarlar istediğini elde etmiş olur ve kulübün yeni sahibi taraftarları memnun edecek kadar para harcayabilir" diyerek başladığı açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Çocuklarımla beraber maçlara gidip taraftarlarla beraber oturmayı gerçekten çok seviyordum. Ama artık tribünde saldırıya uğrayacağım korkusuyla maçlara gidemiyorum. Herkes benim Kevin Keegan'ın istifasında soruml olduğumu düşünüyor. Ama öyle değil. Kevin'la biz uyum içinde çalışıyorduk. O kulübün efsanelerinden birisi. Ancak yönetimle Kevin arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi ve devreye avukatlar girdi. Ben siz taraftarları dinledim. Ve gitmemi istiyorsunuz. Ben de bunu yerine getireceğim. Ama bu bir gecede olacak bir iş değil. Eğer kulübü satın alacak birisi çıkmazsa da gerçekleşmeyecek."


Benitez: "Paradan çok kupalar önemli"
Bu akşam Standard Liege ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi ön elemesi öncesinde Rafa Benitez, transfer bütçesini arttırmaktansa kendisini ilgilendirenin kupalar kazanmak olduğunu söyledi.

Bu akşam Belçikalı rakibini eleyip Şampiyonlar Ligi'ne kaldığı takdirde Liverpool, 20 milyon avroyu kasasına koymuş olacak.

Transfer çalışmalarına henüz nokta koymayan Benitez için, bu oldukça iyi bir miktar.

İspanyol hoca, bu bedelin çok iyi bir kaynak olduğunu itiraf etmesine karşın, Anfield'da asıl hedeflerinin kupa kazanmak olduğunu açıkladı.

The Sun'a konuşan Benitez, "Benim için öncelikle başarılar gelir. Kupalar hakkında konuşmayı severim" dedi.

"Para daha sonra gelir. İkisini bir arada tutmak zorundasınız, fakat biz burada şampiyonluklar kazanmak için bulunuyoruz"

"Bilmemiz gereken bir şey var ki, farklı sebeplerden kazanmak istiyoruz. Kaybetme ihtimalini düşünmüyorum"

"Oyuncularımla da konuştum ve onlara kazandıkları takdirde daha çok paraları olacağını söyledim. Bu, kulüp için de böyle"

"Paranın gerçekten önemli olduğunu biliyoruz. Fakat transfer sezonunun bitimine bu kadar az kala, çok da bir şey değiştirmeyebilir"

Mourinho: “Liverpool şampiyon olabilir”

İngiltere’yi terk etse de Ada basının asla unutamadığı Jose Mourinho bu sezonun sonunda Liverpool’un mutlu sona ulaşabileceğini iddia etti. Daily Telegraph’daki köşesinde Benitez’in kendisiyle aynı zamanda Britanya topraklarına ayak bastığını ve yıllardır aynı oyuncularla bir sistem yarattığını ve kadrosunun üzerine eklediği dünya çapındaki isimlerle şampiyon olabileceğini iddia etti. İspanyol teknik adamın beşinci sezonunda şampiyonluğa ulaşabileceğini söyleyen Mourinho, zafere ulaşmak için dünya çapında bir kaleci ile forvete sahip olması gerektiğini ve Torres ve Reina’nın önemini vurguladı

Encabezamiento MARCA ,Raul Gonzalez ve Alfredo Di Stéfano

5000. gol Guti'den
Raul, Puskas ve Di Stefano gibi efsanevi isimlerin golleriyle şu ana kadar 4999 golle İspanya'nın en golcü takımı olan Real Madrid'de 5.000. golü atan isim Guti oldu.
Dün akşam Real Madrid'in ilk onbirinde bulunan Nistelrooy, Higuain, Robben, 5000. gol için en yakın adaylardı.

Maçın 19. dakikasında Guti, uzak bir mesafeden attığı gol ile takım tarihindeki 5000. gole imza attı. Real alt yapısında yetişen ve bu maça kaptan çıkan oyuncunun bu tarihi golü atması da olaya farklı bir anlam kattı.

Real Madrid İspanya tarihinde 4999 golle en çok gol atan takım ünvanını elinde bulunduruyordu.

Leoncito: La Liga'da Real Madrid'in ilk golü

Pahino: 1000. gol

Gento: 2000. gol

Juanito: 3000. gol

Zamorano: 4000. gol

Alfredo Di Stefano
4 Temmuz 1926, Barracas, Buenos Aires) Arjantin doğumlu eski futbolcu ve antrenör.

Futbola 17 yaşında, River Plate takımında başladı. 1953 yılında Kolombiya'nın Millonarios Bogota takımının formasını giyerken Avrupa turnesi sırasında Real Madridli yöneticilerin dikkatini çekti. Ve bu kulübe transfer oldu. 1953-64 arasında giydiği Real Madrid formasıyla 8 İspanya Ligi, 1 İspanya Kupası, 5 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve 1 Kıtalararası Şampiyon Kulüpler kupası şampiyonluğu kazandı. 11 yılda takımına toplam 308 gol kazandırdı. Yine aynı sürede 58 avrupa kupası maçında attığı 49 gollük rekor ancak 2005 yılında Raul Gonzalez tarafından kırılabildı. 1957 ve 1959 yıllarında Avrupa Yılın Futbolcusu Ödülünü kazandı.6 kez Arjantin Milli takımının, 4 kez de Kolombiya Milli Takımının formasını giydikten sonra İspanyol vatandaşlığına geçip 31 defa da bu ülkenin formasını giydi. 1966'da 40 yaşındayken RCD Espanyol formasıyla futbol yaşamını noktaladı.


Henry Henry Henry Thierryyyyy Henry

Henry’nin son şansı
Barcelona’daki performansıyla oldukça eleştirilen Thierry Henry, hala eski günlerine dönemedi. Önündeki birkaç karşılaşma, Fransız oyuncunun Nou Camp’daki son şansı olarak değerlendiriliyor.

Geçtiğimiz sezon Arsenal’den Barcelona’ya transfer olan ancak sezon boyunca beklenen performansı yakalayamayan Fransız yıldız oyuncu, yeni sezon başlamasına rağmen hala kendini gösteremedi. Eski günlerini mumla aratan Henry’nin asıl probleminin ise hem fiziksel hem de psikolojik olduğu düşünülüyor.

Katalan merkezli spor gazetesi Sport’un incelemesine göre Henry’nin morali, Guardiola’nın sezon öncesi verdiği sözünü yerine getirmemesi nedeniyle daha da kötüleşmiş. Habere göre genç teknik adam, sezon öncesinde Samuel Eto’o’nun gidişinden sonra Henry’yi takımın yeni ‘9 numara’sı yapacağına söz vermiş ancak Eto’o’nun takımda kalması üzerine bunu gerçekleştirememiş ve bu da eski Arsenal’li oyuncunun moralini bozmuş.

Teknik direktör Pep Guardiola, sıkıntılı Henry’yi Nou Camp’daki imajının daha da kötüye gitmemesi için Racing Santander maçında kadroya almadı.

Guardiola’nın, Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacakları Sporting Clube de Portugal karşılaşmasında Henry’ye görev vereceği düşünülürken, bu ve bundan sonraki birkaç maç Henry’nin son şansı olarak değerlendiriliyor. Bu zaman içerisinde forvet oyuncusu kendini toparlayamazsa, Barcelona yönetimi büyük bir ihtimalle Ocak ayında yıldız oyuncuyu satışa sunacak

14 Eylül 2008 Pazar

Encabezamiento 14 CALCİOFußball,soccer, football, футбол ,футбольный,futebol,ποδόσφαιρα, ποδόσφαιρο,voetbal,足球; 橄欖球


Messi, Iniesta gibi yıldızları yedek bırakan Pep Guardiola maça yeni transferler Keita, Hleb ve Dani Alves’in yanı sıra Pedro ve Sergio gibi oyuncularla başladı.

Maçın başından itibaren orta sahanın kontrolünü elinde tutan Katalan ekibi buna karşılık yaratıcı oyuncu eksikliği sebebiyle hücumda pozisyon bulmakta oldukça zorlandı.

Hleb’in sakatlanmasıyla Guardiola zorunlu bir değişikliğe gitti ve İniesta’nın oyuna girmesiyle Barcelona’nın hücum hattı haraketlilik kazandı.

Messi’nin de oyuna girmesiyle Barcelona oyunu iyice rakip sahaya yığsa da girdiği pozisyonlardan yararlanamadı.

Beklenen gol nihayetinde 71. Dakikada Messi’nin penaltısından geldi. Tam Barcelona maçı kopardı derken 77. Dakikada Perreira frikikten eşitliği sağladı.

Kalan dakikalarda Barcelona galibiyet golünü bulamazken, Barcelona’ya oyun oynatmamaya çalışan Santander’de 7 oyuncu sarı kart gördü.


Madrid'de 5000. gol heyecanı
Real Madridli oyuncuları bu akşam oynanacak Numancia maçında 5000. golü atma heyecanı sardı. Bu maçta Real Madrid atına ilk golü atan isim kulüp tarihinde de yerini alacak.

Ruud van Nistelrooy'un 2-1 kaybettikleri maçta attığı gol başkent ekibinin 4999. golüydü.

Bu akşam ise Nistelrooy, Higuain, Robben arasında 5000. golü atma yarışı da yaşanacak.

Takımın efsane ismi Raul bu maçta dinlendirelecek. Bu yüzden Raul bu maçta Real Madrid gol bulursa bu şansı yitimiş olacak.

Real Madrid İspanya tarihinde 4999 golle en çok gol atan takım ünvanını elinde bulunduruyor. 2. Barcelona'nın 4935, 3 Athletic Bilbao'nun 4163 golü var.

İşte Real Madrid'de önemli gollerin sahipleri:

Leoncito: La Liga'da Real Madrid'in ilk golü

Pahino: 1000. gol

Gento: 2000. gol

Juanito: 3000. gol

Zamorano: 4000. gol

Gol düellosunu Sevilla kazandı

Geçtiğimiz hafta Santander'le 1-1 berabere kalan Sevilla, sahasında Sporting Gijon'u ağırladı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Sevilla, birbiri ardında gol fırsatları yakalasa da golü bulan taraf Sporting oldu. Mate Bilic'in 18 ve 20. dakilarda 2 dakika arayla attığı 2 golle Sporting Gijon 2-0'lık üstünlüğü sağladı.

Ancak Sevilla cevap vermekte gecikmedi ve Chevanton'la farkı 1'e indirdi.

Sevilla 36'da Kanoute'yle, 37'de Maresca'yla bulduğu gollerle galibiyeti ele geçirse de, 45'te Biliç'in penaltıdan attığı gole engel olamadı ve ilk yarı 3-3 sona erdi.

İkinci yarıda gol için yüklenen Sevilla aradığı skorı 60. dakikada Kanoute'yle buldu ve karşılaşma 4-3 Sevilla'nın üstünlüğüyle sona erdi.




Roma dağıldı
Seri A'da haftanın açılış maçında Palermo deplasmanında Real Madrid'ten transfer ettiği Brezilyalı yıldız Julio Baptista'yla öne geçen AS Roma mağlubiyetten kurtulamadı. Roma iki hafta sonunda 1 puan alabilirken, Palermo ikinci haftada ilk puanlarını aldı.
Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Roma, ligin ikinci haftasında Palermo deplasmanında mağlup oldu.

Ligin ilk haftasında olaylara neden yaşanan mücadelede konuk ettiği Napoli'yle 1-1 berabere kalan Roma, ilk haftada Udinese deplasmanında 3-1 yenilen Palermo'dan puan koparamadı.

Maça hızlı başlayan Roma Real Madrid'ten transfer ettiği Brezilyalı yıldız Julio Baptista'nın golüyle öne geçti.Fakat bu üstünlüğünü koruyamadı. 19. dakika da ceza sahası dışından şık bir vuruşla Miccoli, maçta eşitliği sağladı. İlk yarı bu skorla sonuçlandı.

İkinci yarıda ise Palermo üstünlüğü yakaladı. 57. dakika orta sahada kapılan topla hızlı gelen Palermo'da kaleci ile karşı karşıya kalan Miccoli takımını öne geçirdi. 73. dakikada ise sol kanattan gelen Palermo, Cavani ile farkı ikiye çıkardı. Maçta bu skorla sonuçlandı.

Palermo 3 - 1 Roma

08' Baptista
19' Miccoli
57' Miccoli
73' Cavani

Inter Quaresma'yla güldü

Interi taraftarının önüne çıktığı ilk karşılaşmada Catania'yı 2-1 mağlup etti. Inter'in gollerinden birisini yeni transfer Quaresma attı.
Serie A'nın şampiyon ekibi Inter Milan, 2008-2009 sezonunun ikinci haftasında taraftarının huzuruna çıktı.

Sahasında Catania'yı ağırlayan Inter, karşılaşmanın 42. dakikada Plasmati'nin attığı golle geriye düştü. Ancak mavi-siyahlı ekip yeni transferi Quaresma'yla golü bulmakta gecikmedi ve 43. dakikada durumu 1-1'e getirdi.

Inter'in yeni transferi Muntari, 45. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

İlk yarısı 1-1 sona eren karşılaşmanın 48. dakikasında Catanialı Terlizzi'nin kendi kalesine attığı gol Inter'e galibiyeti getirdi ve karşılaşma 2-1 Inter'in galibiyetiyle bitti.

Mourinho: “Tedesco numaracı”

Inter Milan'ın hocası Jose Mourinho, dün gece oynanan Catania maçında oyuncusu Sulley Muntari'nin kırmızı kart görmesiyle ilgili olarak, Giacomo Tedesco'yu suçladı.

2-1 Inter'in üstünlüğüyle biten maçta orta saha mücadelesi sırasında Muntari'nin hareketi kendisine kırmızı karta mâl olmuştu. Fakat maçın ardından yavaş çekimde pozisyonun çok hafif ve kararın çok sert olduğu ortaya çıkmıştı.

Maçın ardından konuşan Mourinho, Tedesco'yu kötü niyetli olmakla suçladı.

“Onunla ilgili bir çok DVD izledim. Premeir Lig'de de Fair Play'den yoksun bir futbol oynuyordu. İtalya'da böyle futbolcular zeki olarak adlandırılıyor”

“Pozisyon esnasında Tedesco'nun çok ciddi bir sakatlık geçirdiğini düşündüm. Fakat bir anda düzelip oyuna devam etti”

Konuyla ilgili olarak konuşan Muntari, “Hakem kolumla yaptığım müdaheleyi gördü. Bu hareketi yapmamalıydım” dedi.

“Fakat yaptığm hareket ancak bir çocuğu etkileyebilirdi. Buna rağmen Muhammed Ali'den yumruk yemişe dönmesini anlayamadım”

İtalya’da kadın başkan modası

Bologna’nın başkanı Francesca Menarini Serie A’daki ikinci kadın başkan oldu.İtalya’nın köklü takımlarından Bologna’nın yeni başkanı belli oldu. Francesca Menarini, 100. yılını kutlamaya hazırlanan camianın 25. başkanı oldu. Bologna’nın ilk kadın başkanı, büyük bir gurur duyduğunu açıklarken, 44 yaşındaki Menarini’nin en büyük yardımcısı kulübün genel menajerliğine getirilen babası olacak. Francesca Menarini, Serie A’da başkanlık koltuğuna oturan ikinci kadın oldu. Roma’nın başkanı Rosella Sensi’den sonra göreve gelen Menari’nin Bologna’da ne yapacağı merak konusu. Bakalım baba-kız Menarilerin sürüklediği Bologna, yaklaşık yarım yüzyıl sonra adını zirveye kazıyabilecek mi? İtalya’da yedi şampiyonluğu olan Bologna, 44 yıldır şampiyonluğa hasret.

Milan ve Fiorentina eve boş döndü

Serie A'da ilk haftayı boş geçen Milan ile Juventus beraberliğiyle başlayan Fiorentina, deplasmandan puansız ayrıldılar. Lazio ise evinde Sampdoria'yı 2-0 ile geçti.

Genoa - Milan: 2 - 0

Bu sezona Ronaldinho ve Shevchenko transferleriyle oldukça dikkat çeken bir kadroyla başlayan Milan, ilk maçta Bologna'ya mağlup olduktan sonra ikinci hafta Genoa deplasmanına çıktı. Maçın başından sonuna bir türlü oyuna ağırlığını koyamayan kırmızı siyahlılar, daha henüz bir birlerine alışamamış bir takım izlenimi verdi. Maç boyunca seyircisinin yoğun etkisi ve Gasbarroni ile Milito ikilisinin etkili oyunuyla Milan'ı zorlayan Genoa, 30'da Sculli'nin golüyle 1-0 öne geçerken skoru tayin eden golü 90. dakikada penaltıdan Milito attı.

Napoli - Fiorentina: 2 - 1



Intertoto serüveni nedeniyle erken form tutan ve şu anda Serie A'nın en hazır takımı olan Napoli, ligin ikinci haftasında geçen yılın flaş takımı Fiorentina'yı ağırladı. İlk maçta Juventus'la berabere kalan ve güçlü kadrosuyla dikkat çeken Fiorentina, uzun süre sonra geri döneceği Şampiyonlar Ligi mücadelesi öncesinde Napoli'den puan kapmak istiyordu. Napoli ise genç ve hırslı kadrosuyla bu sezon bir süpriz imza atmak istediği Serie A'ya Roma deplasmanında aldığı beraberliği evinde alacaği bir galibiyetle süsleme planları yapıyordu.

İki tarafında kontrollü başladığı karşılaşmada ilk olarak oyuna hakimiyetini koyan Fiorentina oldu. Konuk takım 40. dakikada yıldızı Mutu ile 1-0 öne geçti. İlk yarıyı bu üstünlükle kapayan Mor Menekşeler, ikinci yarı da bu üstünlüğü korumayı amaçlıyordu, ancak 48'de Hamsik'in attığı gol tüm bu planları alt üst etti. Bu golden sonra daha da cesaretlenene Napoli, oyuna ağırlığını koyarak rakibini bunalttı. Bu performanslarının karşılığınıysa 70'te Maggio'nun attığı golle aldılar. Bu golün ardından iki taraf da skoru değiştiremeyince Napoli, Fiorentina'yı 2-1 devirdi.

Bu sonuçla Napoli, puanını 4'e çıkararak ligde ne kadar iddialı olduğunu gösterirken; Fiorentina da 1 puanda kalarak şimdilik zirveden uzak kaldı.

Lazio - Sampdoria: 2 - 0


Cagliari'yi deplasmanda 4-1 devirerek sezona sansasyonel bir giriş yapan ve bu sezon ki hedeflerini yeniden eski günlere dönmek olarak açıklayan Lazio, ikinci hafta evinde Sampdoria'yı ağırladı. Geçtiğimiz hafta evinde Mourinho'ya acı bir hoşgeldin hediyesi veren Sampdoria, bu süprizi Lazio karşısında da sürdürmek istiyordu.

Maçın başından sonuna etkili olan Lazio, Zarate ve Pandev'in bulduğu gollerle sahadan 2- 0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla başken ekibi liderlik koltuğuna kurulmuş oldu.

Serie A'da Pazar öğleden sonra oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Bologna - Atalanta: 0 - 1
Genoa - Milan: 2 - 0
Lazio - Sampdoria: 2 - 0
Lecce - Chievo: 2 - 0
Napoli - Fiorentina: 2 - 1
Reggina - Torino: 1 - 1
Siena - Cagliari: 2 - 0

Günün ve haftanın son maçıysa saat 21:30'da Delle Alpi'de Juventus ile Udinese arasında oynanacak.

İlk büyük randevu Liverpool'un

Liverpool, Rafa Benitez yönetiminde Manchester United'a karşı ilk galibiyetini, 1-0 geriden geldiği maçı 2-1 kazanarak aldı.

Maça hızlı başlayan konuk ekip, Berbatov'un asistiyle topu ağlarla buluşturan Tevez'in golüyle 3. dakikada 1-0 üstünlük yakaladı.

Maçın 26. dakikasında Xabi Alonso'nun şutu, Evra'dan sekerek sol kanattaki Riera'nın önüne düştü. İspanyol oyuncunun ortasında Van der Sar çıkıp çıkmamakta tereddüt etti. Wes Brown, topu kendi ağlarına göndererek skoru 1-1'e getirdi.

İkinci yarı tamamen Liverpool üstünlüğüyle geçerken, Anfield ekibinin beklediği gol 77. dakikada geldi.

Kuyt'ın yerden ortasını tamamlayan Babel, Kırmızılar'ın Manchester United'ı deviren golünü kaydetti.

Liverpool bu sonuçla birlikte puanını 10'a çıkararak iyi bir sezon başı dönemi geçirdiğini kanıtladı. Manchester ise dört puanda kaldı. Eğer Chelsea, deplasmanda Manchester City'yi deviremezse Rafa Benitez'in ekibi dördüncü hafta sonunda liderlik koltuğuna yalnız başına kurulmuş olacak.
Everton kolayı zor aldı

Everton lige yeni çıkan Stoke City'yi deplasmanda 3-2 devirdi.
Geçtiğimiz yılın dişli ekiplerinden olan,ancak bu sene bir türlü form tutamayan Everton, ligin yeni takımlarından Stoke City'ye misafir oldu. Bu haftaya birer galibiyetle giren iki takıımın mücadelesinde maça etkili başlayan konuk takım oldu.

İlk yarının başlama vuruşundan itibaren Stoke kalesini ablukaya alan ve oyuna hükmeden lacivert beyazlılar, 41. dakikada Yakubu'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısında kalan kısa sürede başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-0'lık Everton üstünlüğüyle gittiler.

İkinci yarıya da aynı tempoyla giren Everton, 51'de Anichebe'nin golüyle farkı ikiye çıkardı. Bu golün ardından rehavete kapılan konuk takımın rahatlığı çok uzun sürmedi. 54. dakikada Olofinjana ve 63'te Fuller'in attığı gollerle maç bir anda 2-2'ye geldi. Bu andan sonra yeniden sazı eline alan Everton 77'de Cahill'in attığı golle skoru 3-2 yapıp üç puanı kaptı.

Bu sonuçlarla beraber Everton puanını altıya çıkarıp üst sıralara tırmanırken, Stoke 3 puan da kaldı.
Chelsea'den anlamlı galibiyet

Maçın ilk dakikalarında öne geçmelerine rağmen skor avantajını koruyamayan Manchester City, Chelsea ile kendi evinde oynadığı ‘zenginlerin çarpışması’ olarak isimlendiren maçı 3-1 kaybetti.

Dünya’nın en zengin iki kulübü olarak anılan Chelsea ve Manchester City arasındaki karşılaşma, tüm dünya tarafından heyecanla bekleniyordu. İki takım içinde bu maçtan üç puan almak, prestij yükseltmek kadar değerli değildi. Maç öncesi birçok şey yazılıp çizildi ve doksan dakika sonunda ‘zenginlerin savaşı’, Manchester City’nin bulduğu bir gole karşın Chelsea’nin attığı üç golle Londra ekibinin galibiyeti ile bitti ve Roman Abramovich, Thaksin Shinawatra’yı mağlup etmiş oldu.

İlk yarıda denge vardı

Eski bir Chelsea’li olan Shaun Wright-Phillips, teknik direktör Mark Hughes’ün ilk onbirindeydi. Oynaması şüpheli olan Joe Cole da, Scolari’nin sahaya sürdüğü kadronun içindeydi. Yaz boyunca adı Chelsea ile geçen ancak transfer sezonunun son gününde Manchester City’ye giderek herkesi şok eden Robinho, maça frikik golüyle başladı ve City tarafından bekleneni yerine getirdi. Böylece 13. Dakikada Man City, rakibi karşısında öne geçti ancak Brezilyalı yıldızın golünden 3 dakika sonra, Ricardo Carvalho kornerden gelen topu kafa vuruşuyla ağlarla buluşturarak beraberliği sağladı. İlk yarıda iki takım da karşılıklı pozisyonlar buldu ancak hiçbiri değerlendirilemedi ve oyuncular soyunma odalarına husursuz bir şekilde gittiler.

Klasik isimler: Lampard ve Anelka

İkinci yarının ilk on dakikası iki takım için de çok önemliydi ve bu dakikalarda avantajı eline geçiren taraf Chelsea oldu. Ashley Cole’un yaptığı ortayla topla buluşan Lampard, attığı çalım sonrasında sol ayağı ile topu sert bir şutla kaleye gönderdi ve takımını öne geçiren isim oldu. Maçın skorunu belirleyen gol ise 70. dakikada Anelka’nın ayağından geldi. Geçtiğimiz sezon Mavili forma ile kendini fazla gösteremeyen Fransız oyuncu, Joe Cole’un cezasahasına gönderdiği topu hızlı bir şekilde filelere gönderdi. 77. dakikada John Terry, Jo’ya yaptığı sert müdahele sonunda hakeme olan itirazına rağmen kırmızı kartı gördü ve takımını maçın son dakikalarında yalnız bıraktı. Chelsea sahada on kişi olmasına rağmen City’den gol yemedi ve karşılaşma, Scolari’nin çalıştırdığı Londra ekibinin galibiyeti ile sonuçlandı.

Bu sonuçlarla birlikte Premier Lig’de 10 puana ulaşan Chelsea, aynı puana sahip Liverpool’un önüne geçerek birincilik koltuğuna oturmuş oldu. Manchester City ise 6 puanla dördüncü sırada yer alıyor.



Fußball,soccer, football, футбол ,футбольный,futebol,ποδόσφαιρα, ποδόσφαιρο,voetbal,足球; 橄欖球

GalataSarayımız 1 - Antalyaspor 1

Galatasarayımız, Kayseri'den sonra Antalyaspor ile Ali Sami Yen'de berabere kaldı
G.Saray 1-1 Antalya


Turkcell Süper Lig 3. hafta karşılaşmasında Galatasarayımız, Antalyaspor ile Ali Sami Yen Stadı'nda 1-1 berabere kaldı. İlk yarısı 1-1 berabere biten mücadelede Galatasarayımızın golünü 11. dakikada Shabani Nonda attı. Konuk ekip Antalyaspor'a beraberliği getiren golü 32. dakikada Ngwenya kaydetti. 90. dakikada Antalyaspor'dan Yalçın, 2. sarı karttan ve Ömer maç sonrası Lincoln ile girdiği tartışma sonrasında kırmızı kart görerek oyun dışında kaldılar. Galatasarayımız bu skorla geçen haftaki Kayserispor beraberliğinden sonra ikinci puan kaybını Ali Sami Yen'de yapmış oldu.

Sağ bek Hasan!

Turkcell Süper Lig'de 3. hafta karşılaşmasında Galatasarayımız, Antalyaspor'u Ali Sami Yen'de ağırladı. Teknik direktörümüz Michael Skibbe, Antalyaspor ile oynanan Turkcell Süper Lig maçında Lincoln'ü yine yedek soyundurdu. Kayserispor maçında ilk 11'de yer vermediği Brezilyalı oyuncuyu Antalyaspor karşılaşmasında da yedek bırakan Skibbe, forvette Nonda ve Ümit'e yer vererek çift forvetli oyun düzene döndü.

Genç Aydın'ı da ilk 11'de oynatan Alman çalıştırıcı, Uğur, Linderoth ve Barış'ın sakatlıkları nedeniyle sağ bekte Hasan'ı oynatmak zorunda kaldı.

Skibbe, Hakan'ın sakatlığında sol bekte de Volkan'a yer verirken, yeni transfer Milan Baros yedek soyundu.

Hızlı başladık

Galatasarayımız maça Ali Sami Yen'deki taraftarının da desteğiyle maça hızlı başladı. İlk dakikalarda Antalyaspor kalesini abluka altına alan Galatasarayımız'ın golü 11. dakikada geldi. Arda Turan'ın sağ kanada attığı pasta topla buluşan Aydın'ın içeriye kestiği etkili ortada topla buluşan Shabani Nonda Galatasarayımızı öne geçiren golü attı. 1-0.

Gol ve sonrası...

Sarı kırmızılı takımımız, golden sonra Antalyaspor'a karşı çok net bir atak geliştiremedi. Ve dakikalar 32'yi gösterdiğinde golü kalemizde gördük. Anyalyaspor'lu Uğur'un ortasında penaltı noktasında yükselen Ngwenya, De Sanctis'in sağından topu ağlara yolladı. Karşılaşmanın son dakikasında Galatasarayımız 2. gole çok yaklaştı. Aydın'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta Arda çok şık bir vuruş yaptı, ne var ki Ömer bu pozisyonu aynı güzellikte kurtararak topu uzaklaştırdı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

2. yarıya da tutuk başladık

Karşılaşmanın 2. yarısındaki ilk önemli atağı Antalyaspor yakaladı. Antalyaspor'un beraberlik sayısını kaydeden Ngwanya 48. dakikada De Sanctis ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu az farkla auta gönderdi.

Teknik direktörümüz Skibbe, 59. dakikada Ümit Karan'ın yerine Milan Baros'u oyuna aldı. Baros'un oyuna girmesiyle Galatasarayımız daha organize ataklar geliştirmeye başladı. Skibbe 70. dakikada bir oyuncu değişliği daha yaparak Ayhan'ın yerine Lincoln'u sahaya soktu. Son dakikalarda Antalya'yı sahasına hapseden takımımız, arzuladığı aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın 90. dakikasında Antalyaspor'dan Yalçın Ayhan'a yaptığı faulden ötürü 2. sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. ve 90 dakika ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 berabere bitti.

Karşılaşma bitti ama...

90 dakika sonunda takımlar soyunma odasına giderken ilginç bir olay yaşandı. Antalyaspor'un file bekçisi Ömer ile Lincoln arasındaki tartışmanın sonunda, hakem Bülent Yıldırım Ömer'e kırmızı kart göstererek soyunma odasına gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR

8 dakikada Kewell'ın ceza sahası dışından sert şutunda top direğin dibinden auta çıktı.
11. dakikada Galatasaray atağında Ümit Karan'ın topuk pasıyla ceza sahasında topla buluşan Nonda, takımını 1-0 öne geçirdi.
32. dakikada Antalyaspor'un sağ kanatta kazandığı serbest vuruşu Uğur kullandı. Uğur'un ceza sahasına ortasında Ngwenya, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 1-1
44. dakikada Arda'nın ceza sahasından ert şutunda kaleci Ömer, topu köşeden çıkardı. Dönen topu tekrar Arda kaleye gönderdi, kaleci Ömer yine topu uzaklaştırdı.
47. dakikada Galatasaray defansının arkasına sarkan Ngwenya, kaleci Sanctis ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, top yandan auta çıktı.
54. dakikada Antalyaspor defansından dönen topu önünde bulan Volkan Yaman'ın şutunda kaleci Ömer topa sahip oldu.
71. dakikada Nonda'nın ortasında Milan Baros, kafayla vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı.
84. dakikada Meira'nın uzaktan sert şutunda kaleci Ömer, topu ayaklarıyla kornere çeldi.
89. dakikada Antalyaspor kontra atağında Volkan Arslan'ın pasıyla sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Ali Zitouni, topu vurmakta gecikince kaleci De Sanctis, tehlikeyi önledi.
Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından saha içinde yaşanan gerginlikte Antalyaspor kalecisi Ömer, kırmızı kart gördü.

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Selçuk Kaya, Erhan Sönmez
GALATASARAY: De Sanctis, Hasan Şaş, Meira,Servet, Volkan Yaman, Aydın,Ayhan, (Lincoln dk. 70), Arda,Kewell, (Mehmet Topal dk. 77), Nonda, Ümit, (Milan Baros dk. 59)
YEDEKLER: Aykut, Emre Aşık, Serkan Kurtuluş, Alparslan
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
ANTALYASPOR: Ömer, Uğur, Dziewicki, Yalçın, Şenol, Ertuğrul, (Recep dk. 90+ ?), Korhan, (Vahap dk. 38 ), Sedat, Zitouni, Ngwenya, (Volkan Arslan dk. 77 ), Djiemdua
YEDEKLER: Fevzi, Orhan Ak, Hakan, Fatih
TEKNİK DİREKTÖR: Joseph Jarabinsky
GOLLER: Nonda (dk. 11), Ngwenya (dk. 32)
KIRMIZI KARTLAR: Yalçın (dk. 90+2), Ömer (Maç sonrası)
SARI KARTLAR: Nonda, Kewell, Aydın, Ayhan (Galatasaray), Korhan, Şenol, Dziewicki, Yalçın, Ertuğrul, Ömer (Antalyaspor)

Kaynak: Webaslan.com

Blog Widget by LinkWithin