2 Ağustos 2008 Cumartesi

Reklamın Ohası !!!













Şimdi karar senin hangi ayda ölmek istersin.Ulan insanı dumurdan dumura sokan bir reklam anlayışı yuhhhh diyorum başkada birşey demiyorum.....

Encabezamiento 5

Ferguson Ronaldoyu hayalkırıklıgına uğrattı.
Van Der Vaartın işi salıya kadar bitiyor...

İnter Dönemeçte=İki Alışveriş defansa Marquez e Ledesmayı alıyor ?
Ancelotti Pato ve Ronaldinhonun şovundan mutlu
Milan hakaret ederek Sheva"yı kaçırdı (şiddet yanlış)
Etoo=Roma beni istiyor ama Barca bilir.
Il Chelsea tratta Robinho
İtalyan gazetelerin bugünkü gündemi Sheva'nın Lokomotif Moskavayla anlaştığı yönünde üstteki gazete küpürü La Gazetta Dello Sporttan Daily Mirrorun ShevOver manşetini yayınlamış.Bir üst yazıdada Corriere'nin konuyla alakalı yazısını vermiştik.Milanın bu transferdeki yanlış politikasını İtalyan basınıda sert bir şekilde eleştiriyor.
Sorumsuz Ortega...

Deplase Olunacak Yollar...



Bolivya'nın And Dağları'nda yer alan ölüm yolu Inter-Amerikan Kalkınma Bankası tarafından 'en tehlikeli yol' seçildi.
Sibirya'nın en kuzey kenti Yakutsk'a giden tek yol. 'En tehlikeli yollar' sıralamasında ikinci.
Nepal'de Katmandu'dan Everest'e giden yol.
Çin'de Xian kenti yakınlarındaki kutsal dağa araçla değil sadece yürüyerek ulaşılıyor. Bu yolu özel kılan ise sarp kayalıklardaki asma köprülerden ölüme bir adım kala ilerlemek. Bu yolu kullanmak için güç, cesaret ve cambazlık gerekiyor.
Yürüyoruz biz bu yolda,göğüs gerdik zorluklara İnat olsun tüm yavşaklara Ant içtik ŞAMPİYONLUĞA.

Accamparsi




Marcelinhodaki hırsı anlamak için fotolar yeterli :)

Cimbomviano & Romaviano

Giallo-Rosso
Pomodoro

1 Ağustos 2008 Cuma

Encabezamiento 4

Calderonun gizli silahı....Vay anasını nelan bu inat

Tiagoya karşılık Stankovic...Chelsea casus avında..Aragones=Villa ve Silva İtalya için hazır
Doniye roma= ücret belirleyelimde satalım felan bişeyler işte öğrenicez abicim :)
Araştırmacı gazetecilik sezon başı tahminleri Fotomaç gibi çıkarmı İnter Şam.......
Galatasaray demek sizin için kemik rakip illaki paslaşırız Şampiyonlar ligi küçük anam...

Fenerbahçe'ye ARDA Müjdesi


"Kadıköy'e anca deplasmana giderim"
Aslan'ın yıldızı Arda Turan, Fenerbahçeli taraftarların açtığı "Emre bitti, sıra Arda'da" pankartına cevap verdi.
Euro 2008 ’de ortaya koyduğu nefis futbolla adını tüm Avrupa’ya ezberleten Arda Turan, Fenerbahçeli taraftarların da transferdeki 1 numaralı gözdesi haline geldi. Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra Inter ve Newcastle United’da sakatlıklarla boğuşan Emre Belözoğlu’nun Sarı-Lacivertli ekiple sözleşme imzalamasından feyz alan taraftarlar, MTK maçında, “Emre bitti, sıra Arda’da” pankartı açmıştı. Fenerbahçeliler’in bu dileğine Arda yanıt gönderdi.

‘Üzmeyeceğim...’
Yıldız futbolcu, Fenerbahçe’ye transfer olup olmama ihtimali ile ilgili olarak şu ifadeyi kullandı: “Kadıköy’e giderim; ama sadece deplasmana!..” Konu hakkındaki en net cevabı veren Arda, sözlerini şöyle sürdürdü: “Galatasaray benim ailem, yuvam, her şeyim... Defalarca söyledim, yine tekrarlıyorum. Aslantepe’deki yeni stadımıza Galatasaray formasıyla çıkmadan hiçbir yere gitmem. Ben doğuştan, ölene kadar Galatasaraylıyım. Beni sevenleri asla üzmeyeceğim...”

Rakibimiz Steaua Bükreş

Takımımızın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Romanya'nın Steaua Bükreş takımı oldu

Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil eden Galatasarayımızın rakibi İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilen Şampiyonlar Ligi kura çekiminde belli oldu. Kura çekiminde Galatasarayımızın Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Romanya'nın Steau Bükreş takımı oldu. İlk maçı 12-13 Ağustos'ta Ali Sami Yen'de rövanşı 26-27 Ağustos'ta Romanya'da oynayacağız.

Steaua'yı tanıyalım

Galatasarayımızın Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda eşleştiği Steaua Bükreş takımı Romanya'nın en önde gelen ekiplerinden. En başarılı Romanya kulübü olarak bilinen Steaua Avrupa'nın en büyük kupası olan Şampiyonlar Ligi'ni o zamanki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 1986'da kazandı. Maçlarını Bükreş'te Ghencea Stadı'nda oynayan Steaua mavi-kırmızı renklere sahip bir kulüp. Teknik direktör Cosmin Olaroiu'nun ayrılıp Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Hilal'le anlaşmasının ardından, Steaua Bükreş'te göreve Galatasaray'ın unutulmaz oyuncusu ve bir sezon teknik direktörlüğünü yapan Gheorghe Hagi getirilmişti. Şu anda Marius Lacatus'un çalıştırdığı Steaua Bükreş'in kariyeri başarılarla dolu. Steaua'nın 23 lig şampiyonluğu, 20 Romanya Kupası, 5 Romanya Süper Kupası, 1 Şampiyon Kulüpler Kupası (Şampiyonlar Ligi), 1 UEFA Süper Kupası bulunuyor.

Brann Bergen (Nor)-Ventspils (Let) (1-0) / Marsilya (Fransa)
Fiorentina (İtalya) / Slavia Prag (Çek Cum)

A.Famagusta (Kıb.Rum K)-R.Wien (Avu) (3-0) / Olympiakos (Yunanistan)
Guimaraes (Portekiz) - Göteborg (İsv)-Basel (İsviçre) (1-1)
Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Domzale (Slovenya)-D.Zagreb (Sır) (0-3)
Schalke (Almanya) - Atletico Madrid (İspanya)
Aalborg (Dan)-Modrica (Bos) (5-0) / G.Rangers (İsk)-Kaunas (Lit) (0-0)
Barcelona (İspanya) / Beitar (İsr)-W.Krakow (Pol) (2-1)
Levski Sofya (Bulgaristan) / Anderlecht (Bel)-BATE (Belarus) (1-2)
Steaua Bükreş (Romanya) - Liverpool (İngiltere)
Twente Enschede (Hollanda) / Arsenal (İngiltere)
Spartak Moskova (Rusya) / Drogheda (İrl)-D.Kiev (Ukr) (1-2)
Juventus (İtalya) / Tampere (Fin)-P.Bratislava (Slovakya) (1-3)

Panath. (Yun)-D.Tiflis (Gür) (3-0) / Sherrif (Mol)-S. Prag (Çek Cum) (0-1)

Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turlarında ilk maçlar 12-13 Ağustos rövanşları ise 26-27 Ağustos'ta oynanacak. UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçları 14 Ağustos rövanşları ise 28 Ağustos'ta oynanacak.

Ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil edecek bir başka temsilcimiz Kayserispor ise UEFA Kupası'na 1. turdan katılırken, takımımızın rakibi 29 Ağustos'ta Monaco'da çekilecek kura ile belli olacak.


31 Temmuz 2008 Perşembe

Morgan De SANCTİS GALATASARAYDA

Galatasaray, İspanya La Liga takımlarından Sevilla’da oynayan İtalyan kaleci Morgan de Sanctis ile bir yıllığına kiralık olarak anlaşmıştır.

Hem kulübü hem kendisiyle anlaşılan ve önümüzdeki sezon sarı kırmızı formayı giyecek olan Morgan de Sanctis, Almanya kampına katılacaktır.

Resmi imza töreni daha sonra resmi sitemizden bildirilecektir.

Yeni oyuncumuz Morgan de Sanctis’e “Galatasaray’a hoşgeldin” diyor ve önümüzdeki sezonda üstün başarılar diliyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü

Enzo Zidane

Muhtemel rakipler

İsviçre'nin Cenevre kentinde yarın yapılacak olan Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme kurası öncesi Barcelona'yı Galatasaray korkusu sardı!.. İspanya'nın yüksek tirajlı gazetesi El Mundo Deportivo'nun haberinde, Barça'nın muhtemel rakiplerinden Galatasaray ile Dinamo Kiev'den çekinmesi gerektiği vurgulandı. İspanyollar özellikle Ali Sami Yen Stadı'nın atmosferiyle, Kewell, Arda, Hasan Şaş gibi yıldızlar bir araya geldiğinde sorun yaşayabilecekleri inancını taşıyor. Galatasaray ise rakip kim olursa olsun, Devler Ligi'nde gruplara kalmayı hedefliyor.

Muhtemel rakipler

Liverpool İngiltere
Barcelona İspanya
Arsenal İngiltere
Schalke Almanya
Juventus İtalya
* G.Rangers İskoçya
Marsilya Fransa
Steaua Bükreş Romanya
* Panathinaikos Yunanistan
* Basel İsviçre
Olympiakos Yunanistan
Shakhtar Ukrayna
*Anderlecht Belçika
Fiorentina İtalya
S.Moskova Rusya

* 2. ön elemeden gelmesi muhtemel rakipler

28 Temmuz 2008 Pazartesi

RDX-Royal Demolition Explosive (cyclotrimethylene-trinitramine)


15 yıl önce TBMM Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu raporunda RDX patlayıcılarla ilgili önemli bir bilgi yer almıştı. O da RDX patlayıcılı eylemlerin daha çok gizli servis faaliyetleri olduğu ve Türkiye'de RDX'li eylemlerden hiçbir failin yakalanamıdığı detayıydı.

Güngören'de 17 kişinin öldüğü, 154 kişinin yaralandığı iki ayrı patlamada kullanılan bombanın türü RDX olarak belirlendi. Terör örgütü PKK'nın kullandığı bomba türü olarak bilinen, A4 ve C4 plastik patlayıcıların hammaddesi olarak kullanılan RDX, Bahriye Üçok, Prof. Dr Ahmet Taner Kışlalı, Diyarbakır'da 5 kişinin öldüğü 68 kişinin yaralandığı saldırıda ve Ankara'da Anafartalar Çarşısı'nda 6 kişinin öldüğü 69 kişinin yaralandığı saldırıda da kullanıldı.

RDX, patlayıcıların en değerlilerinden birisi olarak değerlendiriliyor. TNT'den 1.5 kat daha güçlü ve ateşlenmesi çok daha kolay olan RDX, ağır tahriplere neden oluyor. 1.55 gram RDX'in, tek başına saniyede 8.5 kilometre hızla patladığı hesaplanıyor. Bu da ses hızının 30 katı olarak açıklanıyor. Son dönemlerde özellikle PKK'nın RDX patlayıcı kullanarak eylemler düzenlediği biliniyor.

En ağır patlayıcı türü olan RDX ile ilgili 1993 yılında TBMM Uğu Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan raporda şok bilgiler yer almıştı. Komisyona bilgi veren emniyet görevlileri, RDX-A veya RDX-C4 patlayıcısının ülkeye sokulmasının zor olmadığını, bugüne kadar Türkiye'de İslami Hareket dışında bu patlayıcıların PKK örgütünün operasyonlarında ele geçtiğini, bunun dışında Düzce'de örgüt dışı kişilerin (RDX) patlayıcı kullanıldığı Emniyet literatürlerine geçtiğini açıkladılar.

Ayrıca raporda RDX'in genelde askeri maksatlı üretilip kullanıldığı belirtildi. Raporda ayrıca çok önemli bir detay daha ortaya çıkmıştı. RDX ile ilgili bombalı saldırıların daha çok gizli servis faliyetleri kapsamında olduğu bilgisi şöyle yer almıştı:

"Ankara DGM'nin 08/09/1993 tarih ve 1993/415 sayılı yazılarında savcı Ülkü Coşkun imzası ile "izah edildiği üzere RDX patlayıcı ile meydana gelen olaylar hakkındaki soruşturmalar Cumhuriyet Savcılığımızca sürdürülmekte ve bugüne kadar bu olayların adli açıdan aydınlanması hangi örgütlerin bu eylemleri ifa ettiği, olay fail ya da faillerinin kimler olduğu ve kimliklerinin tespit edilemediği, yakalanamadıklarının görüldüğü ve hadiselerin değerlendirilmesi sırasında RDX plastik patlayıcı ile yapılan eylemlerin profesyonel eylemler olduğu ve gizli servis faaliyetleri kapsamında bulunabileceği savcılığımızca müşahede edilmesi sebebi ile bu kapsamda araştırma ve soruşturmalar yapılıp savcılığımıza bildirilmesi" içerikli yazı ile Milli İstihbarat Müsteşarlığından bu konuda yardım istemesi bu tür olayların profesyonel ve faillerinin yakalanması güç olan olaylar olduğunu göstermektedir."

Raporda ilginç bir detay da, "RDX-A veya RDX-C4 patlayıcısı ile Türkiye'de meydana gelen tüm eylemlerin failleri yakalanamamış ve yargılanamamıştır. Bu da Türk polisi ve diğer istihbarat servislerinin patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen suikastlar konusunda eğitimsiz olduğunu göstermektedir. Bilhassa, Emniyet Teşkilatının RDX-A,RDX-C4 patlayıcıları hususunda özel eğitim gören timler oluşturması, bu konudaki laboratuvar teknik donanımının eğitime paralel geliştirilmesinin acilen sağlanması gerekmektedir." şeklindeki bölümde yer alan bilgilerdi.

RDX'in Gerçek adı cyclotrimethylene-trinitramine. Bu patlayıcı için kullanılan RDX kısaltması, patlayıcı İngiliz menşeili olduğundan "Royal Demolition Explosive" kelimelerini ifade ediyor. Patlayıcıların kısaltma halindeki isimleri genellikle kimyasal içeriklerinin kısaltması veya baş harfleri kullanılarak oluşturulmakla birlikte, II.Dünya Savaşı'nda patlayıcının kompozisyonunun deşifre olmaması için İngilizler tarafından bu şekilde kısaltılmış. Saf RDX 204 derecede eriyor ve 1.816 g/cm³ yoğunlukta. RDX saf halinde beyaz, kristal bir madde. 1890'larda ilaç olarak kamuoyuna sunuldu. Patlayıcı etkisi 1920'li yıllara kadar fark edilmedi. RDX, normal koşullarda son derece kararlı olduğu için taşınma ve saklanma konusunda son derece güvenli. Aşırı sıcak altında kaldığında patlamaz şekilde yanıyor. Küçük silahlarla ateş edildiğinde etkilenmiyor, sadece bir detonatörle patlatılabiliyor. Bu özellikleriyle en güvenilir ve kuvvetli patlayıcılardan. Nükleer silah başlıklarında tercih edilen plastik patlayıcıların başında gelen RDX halen Hindistan'daki terörist saldırılarda sıklıkla kullanılıyor

Terör

İstanbul Güngören’deki kanlı terör saldırısı yurtdışında da yankılandı. Özellikle saldırının zamanlanmasına dikkat çekilen haberlerde, “Öldürücü patlamalar İstanbul’u vurdu”, “Saldırı, Türkiye’de gerilimli bir dönemde oldu”, “Kasım 2003’den sonra en ciddi terörist saldırı”, “Türkiye, siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa sürüklendi” yorumları yapıldı.

BBC: “ÖLDÜRÜCÜ PATLAMALAR İSTANBUL’U VURDU”


İngiliz yayın kurumu BBC, “Öldürücü patlamalar İstanbul’u vurdu” başlığını kullandığı haberinde, “Hiç kimse sorumluluğunu üstlenmedi ancak güvenlik servisleri, saldırının Kürt asilerinin markasını taşıdığını söylüyor” dedi.
TİMES: “SALDIRI TÜRKİYE’DE GERİLİMLİ BİR DÖNEMDE GERÇEKLEŞTİ”

İngiliz The Times da, İstanbul saldırısının Türkiye’de “gerilimin” yaşandığı bir dönemde gerçekleştiğini belirterek, saldırının Anayasa Mahkemesi'nin AKP davasını görüşmeye başlamasına saatler kala meydana geldiğini yazdı.

FİGARO: “GERİLİM DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞİYOR”


Fransız Le Figaro da, saldırı konusunda PKK’dan kuşkulandığını ancak silahlı İslamcı ve aşırı sol grupların da İstanbul’da aktif olduğunu belirtti. Gazete, “Bu çifte saldırı, Türkiye’nin gerilim dönemini yaşadığı günlerde meydana geliyor” dedi, Ergenekon ve AKP davalarına dikkat çekti.

DEUTSCHE WELLE: “İKİ BOMBA 16 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU”

Alman yayın kurulu Deutsche Welle de, “İstanbul Güngören'de 10 dakika ara ile patlayan iki bomba, 16 kişinin ölümüne neden oldu. 150'den fazla kişinin yaralandığı saldırıyı üstlenen olmadı. İlk incelemelere göre bombalar çöp tenekelerine bırakıldı” dedi.

NEW YORK TIMES: “KASIM 2003’DEN SONRA EN CİDDİ TERÖRİST SALDIRI”


New York Times, 15 Kasım 2003'de ikiz kamyonlara yerleştirilen bombaların patlamasıyla, İstanbul'daki iki sinagogda 23 kişinin ölmesi ve 300'den fazla kişinin yaralanmasından sonra dünkü iki patlama en ciddi terörist saldırı olarak görünüyor. O yıl 60 kişinin öldüğü ve İslami radikal grupların suçlandığı terör saldırıları serisinde en kötüsü olan saldırıda, El-Kaide bağlantılı karanlık bir grup sinagog patlamaları için sorumluluk üstlenmişti.

GUARDIAN: “İLK ŞÜPHELER KÜRT İSYANCILAR ÜZERİNDE YOĞUNLAŞIYOR”

İngiliz The Guardian da, “İlk şüpheler son 25 yıl boyunca sayısız bombalı saldırıdan sorumlu olan Kürt isyancılar üzerinde yoğunlaşıyor” derken, İslamcı radikallerde Türkiye'de hedeflere bombalı saldırı yaptılar ve üç haftadan az bir süre önce İstanbul'daki ABD Konsolosluğu'na saldırdıklarını anımsattı.İNDEPENDENT: “TÜRKİYE SİYASİ VE EKONOMİK İSTİKRARSIZLIĞA SÜRÜKLENDİ”

Diğer İngiliz gazetesi The İndependent ise, son dönemde Türkiye’de gerçekleştirilen terörist saldırılarını da anımsattığı haberinde, saldırının zamanlanmasına dikkat çekerek, “Türkiye, bugün başlaması öngörülen dava nedeniyle, siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa sürüklendi” yorumunu yaptı.

EL PAİS: “PATLAMALAR TSK’NIN KUZEY IRAK OPERASYONUNUN ARDINDAN OLDU”

İspanyol El Pais de, polisin İstanbul saldırılarından PKK’yı sorumlu tuttuğunu belirterek, “Patlamalar, Türk ordusunun Kuzey Irak’taki PKK mevzilerine karşı operasyon düzenlenmesinden birkaç saat sonra oldu” diye yazdı.


VİDEO= Haber Türk
VİDEO=AP
VİDEO=Milliyet
Blog Widget by LinkWithin