6 Temmuz 2008 Pazar

Dünya Transfer Borsası 1



ANDREAS ISAKSSON

MANCHESTER CITY >>>>>>>>>>> PSV EINDHOVEN

İsveç milli takımının kalesini koruyan ve bir dönem Galatasaray'ın da transfer listesinde bulunan Andreas İsaksson, Gomes'i Tottenham'a kaptıran Hollanda Şampiyon'u PSV'ye transfer oldu. 26 yaşındaki başarılı kaleci geçtiğimiz yıl Manchester City'nin kalesini korumuştu.



DANIEL ALVES

SEVILLA >>>>>>>>>>> BARCELONA

Sevilla'nın iki yıl üstüste UEFA Kupası'nı kazanmasında büyük katkısı olan ve gösterdiği başarılı performans ile dünya devlerinin transfer listesine giren Daniel Alves, 29 milyon euro karşılığında Barcelona'ya transfer oldu. Gösterdiği performans iyi olduğu takdirde Sevilla kulübüne 6 milyon euro daha kazandıracak olan Sambacı, Katalan ekibine 4 yıllık imza attı.


JO

CSKA MOSKOVA >>>>>>>>>>> MANCHESTER CITY

2005 yılında CSKA Moskova'ya transfer olan ve gösterdiği performans ile Avrupa kulüplerinin gözdesi haline gelen, Joao Alves de Assis Silva (JO), 19 milyon pound karşılığında Manchester City kulübüne transfer oldu. CSKA'ya transfer olduğu ilk sezonda 18 maçta 14 gol atma becerisi gösteren sambacının, Şampiyonlar Ligi'nde 2 golü bulunuyor.



ORLANDO ENGELAAR

TWENTE >>>>>>>>>> SCHALKE 04

Hollanda 1. Ligi takımlarından Twente'nin deneyimli orta saha oyuncusu Orlando Engelaar, yeni sezonda Alman Bundesliga ekiplerinden Schalke 04 forması giyecek. 29 yaşındaki Hollandalı oyuncunun, Bundesliga'da şampiyonluk hedefleyen Schalke 04'te nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.




FLORENT SINAMA PONGOLLE

RECREATIVO HUELVA >>>>>>>>>> A. MADRID

Geçtiğimiz yıl La Liga'da Recreativo Huelva forması giyen ve attığı kritik gollerle takımının ligde kalmasında büyük pay sahibi olan Sinama Pongolle, önümüzdeki sezon Atletico Madrid için ter dökecek. 24 yaşındaki Fransız forvet, yeni takımında Aguero ve Forlan gibi iki yıldız oyuncuyla birlikte forma savaşı verecek.



GREGORY COUPET

O.LYON >>>>>>>>>> ATLETICO MADRID

O.Lyon’un dünyaca ünlü kalecisi Gregory Coupet, 1,5 milyon euro karşılığında, önümüzdeki sezon La Liga’da şampiyonluk hedefleyen A.Madrid’e transfer oldu. 15 yıllık Fransa 1. Ligi kariyerinde 4 sezon St. Etienne, 11 sezon da O.Lyon forması giyen Coupet, Fransa Milli Takımı’nın da kalesini koruyor. O.Lyon formasıyla, 2001-2008 yılları arasında 7 yıl üst üste Fransa 1. Ligi şampiyonluğu yaşayan deneyimli kaleci 36 yaşında ve 1.80 cm boyunda.

G.Saray Baptista için Madrid'de

Galatasaray Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Julio Baptista için görüşmelerde bulunuyor.Marca gazetesi Galatasaraylı yöneticilerin bu transfer için Real Madrid yöneticileri ve yıldız oyuncunun menajerleriyle görüştüğünü belirtiyor.Adnan Polat ve yönecilerin bu transferde çok ısrarcı olduklarını belirten Marca Brezilyalı yıldızı Romanında çok istediğini Real Madrid'inde bu transfer için 20 milyon euro istediğini ancak 15 milyon euroyada inebileceğini yazıyor.

İşte büyük kavganın ayrıntıları!

Beşiktaş'ta İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman arasında yaşanan kavganın ayrıntılarını Fanatik Gazetesi 6 Temmuz 2008 tarihli bugünkü sayısında işledi.

Öğlen saat 13.00’teki yemekte terlik yüzünden tartışan ikili, daha sonra odalarına çekildi. Akşam 18.00’deki idmana kadar, bu iki oyuncuyla ne kafile başkanı Kenan Öner, ne teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ne de menacer Sinan Engin bir konuşma yapmadı, barıştırma yoluna gitmedi. İdman sonrası 21.00’deki akşam yemeğinin sonlarına doğru ise olay patlak verdi.

Toraman, gündüz sipariş ettiği şampuan ve duş jelini almak için yemek salonunun dışındaki kulüp görevlisinin yanına gitti. Siparişlerinin odasına bırakıldığı bilgisini alıp, oradan ayrılmak üzereyken, Üzülmez arkasından sinirli bir şekilde geldi. İkili arasında şu diyalog yaşandı:

Üzülmez: Madem ayağında yara vardı, neden hocadan izin almadın?
Toraman: İzin alacak durum mu var. Görmüyor musun ayağım yara içinde.
Üzülmez: Ben anlamam, bu takımın kaptanı kim? Sen böyle yaparsan diğerleri ne yapar?
Toraman: Ben de kaptanım. Sorumluluklarımı, nerede nasıl davranacağımı biliyorum. Ayakkabı giyemiyorum hepsi bu. Ayrıca hoca da gördü yemekte.
Tatışma sürerken, kulübün güvenlik sorumlusu Ahmet Ateş ve basın görevlisi Tuncay Yanık, hâlâ yemekte olan Sinan Engin’i uyarıp dışarı çağırdılar.
Engin: Sizin derdiniz nedir? Takım kaptanları herkesin önünde tartışıp kavga eder mi? Sorununuz neyse kozlarınızı şimdi burada paylaşın olay bitsin. Ayrıca İbo, sen büyüksün ve birinci kaptansın, ama yangına körükle gidiyorsun.
Üzülmez: Sen de sorgu sualsiz her olayda beni suçlu gösteriyorsun. Yeter artık.
Engin: Sesini yükseltme. Ne suçlu göstereceğim. İkinizde de kabahat var. Oturun, adam gibi konuşup anlaşın, benim canımı sıkmayın.
Üzülmez: O zaman Toraman’ın odasına gidip kozlarımızı paylaşalım.
Toraman: İyi olur. Bence de en iyisi gidip konuşalım.
Engin: Ne odası. Hemen burada. Dışarı çıkalım, neyse burada çözün bitsin bu iş
Bunun üzerine Üzülmez, Toraman’ı kolundan çekip, “Hadi gel bakalım dışarı” diye çekiştirir.. Toraman da “Çek elini” diyerek odasına doğru yönelir.

İşte tam bu sırada Üzülmez, arkadan Toraman’a yumruğu yapıştırır... Geri dönen Toraman da karşılık verir. Engin, Ateş ve Yanık kavgayı ayırmak için araya girer. Ama ikisini ayırmak neredeyse imkânsızdır. 5 kişi birden yerlerde sürüklenmeye başlar. Engin, hayalarına tekme alınca, yere düşer. Kalkmakta zorluk çeker. Yanık’ın parmağı ve kolu, Ateşin ise kafası ve yüzüne darbeler gelir. Bu üçlü yeniden toparlanıp, iki oyuncuyu ayırmayı başarsa da Toraman, Üzülmez’i uzun saçlarından yakalar. Toraman bütün uğraşlara rağmen dakikalarca Üzülmez’in saçlarını bırakmaz ve tam 20 dakika sonra kavga ancak son bulur.

Demirören affedebilir

Kavgadan haberdar olan Sağlam, ses çıkarmadı. Engin, başkanı arayıp olup biteni anlattı. Başkan, kamptan gönderilmeleri talimatını verdi. Ancak, süresiz kadro dışı kalan bu oyuncuların kamp dönüşü yeniden takıma alınması bekleniyor. Her iki futbolcunun da şube sorumluluğundan, koltuğa oturana kadar Demirören’e yakın olmaları ve transferlerde sorun çıkarmamaları nedeniyle affedilme olasılıkları yüksek. Ayrıca iki oyuncunun da dün başkanı telefonla arayıp özür diledikleri öğrenildi.

7'yi istemedi

Yeni yıldızımız Harry Kewell başarılı olmak adına Türkiye'de ilk uğur denemesini yaptı. Yepyeni bir sayfa açmak için sarı kırmızılı takıma geldiğini belirten Avustralyalı yıldız, Liverpool'da kendisiyle sembolleşen 7 numaralı formayı rafa kaldırdı. Liverpool'da çok sevdiği 7 numaralı forma ile yaşadığı şanssızlıklar Kewell'ın G.Saray'da 19 numaralı formayı tercih etmesine neden oldu.

"BENİ ETKİLEDİ"

Yönetim, son iki yılda yaşadığı sakatlıklar nedeniyle kötü günleri geride bırakmak isteyen 29 yaşındaki yıldıza Okan Buruk'un İstanbul BŞB'ye gitmesi sebebiyle sırt numarası olarak 7 no'lu numarayı teklif etti. Ancak Kewell, bu teklife itiraz etti, 19'u tercih etti. 2 yıllık sözleşmeyi imzalayan Kewell, "Galatasaray benim için en etkileyici teklifi yaptı" dedi

Hasan Doğan vefat etti!

Bordum'da kalp krizi geçiren Federasyon Başkanımız hayata gözlerini yumdu

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, tatil yaptığı Bodrum'da kalp kirizinden yaşamını yitirdi. Bugün öğleden sonra aniden rahatsızlanan Hasan Doğan'ın kalp krizi geçirdiği anlaşılınca, Özel Bodrum Hastanesi'ne götürüldü. Ancak Hasan Doğan'ın yaşamını yitirdiği açıklandı.

Kastamonu'nun Abana İlçesi'nde 1956 yılında dünyaya gelen Hasan Doğan, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Koç Holding bünyesindeki Beldesan'da pazarlama koordinatörü olarak görev alan Doğan, 1988 yılında Ramsey Genel Müdürü oldu.

Geçen şubat ayında Futbol Federasyonu Başkanlığı'na getirilen Hasan Doğan, Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynamasında önemli rol oynamıştı.

Evli ve 2 çocuk babası Hasan Doğan, Ramsey başta olmak üzere bazı kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunuyordu.Kendisine Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileklerimizle...

Şimdi ne olacak?

Büyük kaybımız! Hasan Doğan'ın ölümü sonrası, federasyonda 3 ay içinde seçime gidilecek.

Federasyonun çalışma biçimini belirleyen yasanın 7. maddesine göre, Futbol Federasyonu Başkanı'nın ölümü veya istifası durumunda, 3 ay içinde yeniden seçim yapılması koşuluyla birinci başkanvekili, yoksa ikinci başkanvekili, başkanvekillerinin olmaması durumunda da yönetim kurulunun üyeleri arasından belirleyeceği kişi başkanlığa vekalet edecek.

Yasaya göre, seçim yapılana dek başkanvekilleri Lütfi Arıboğan veya Mahmut Özgener, başkanlığa vekalet edecek.
Blog Widget by LinkWithin