28 Eylül 2009 Pazartesi

DİRENİSTANBUL

Yükleyen ColtraneRorschach. - Yepyeni haber videoları

Anarşist ve anti-otoriter yoldaşlara çağrımızdır,

Küresel kapitalist elitler yeni sömürü planlarını istişare etmek için İstanbul’a geldiklerinde sokaklarda isyan ve direniş ateşiyle karşılanacaklar.

Soyup soğana çevirilen, evsizleştirilen, yaşadığı topraklara yabancılaşarak göç etmeye zorlanan ve göç ettikleri ülkelerde acımasız göçmen yasalarına maruz bırakılan, herhangi bir muhalefet kıpırtısında bile polis-asker devletiyle karşı karşıya bırakılarak muazzam baskılara uğrayan, hapsedilen, katledilen dünya halklarının küresel öfkesi İstanbul sokaklarına bir ayaklanma pratiği olarak yansıyacaktır. Küresel kapitalistler ve onların yerli hükümetleri bilmeliler ki Seattle’da, Cenova’da, Prag’da, Atina’da ve Strasbourg’da olduğu gibi daha fazla sömürü planına karşı daha fazla direnişle karşılaşacaklar…

“Dünyamızı bize dar edenlere İstanbul sokaklarını dar edelim”, “IMF ve Dünya Bankasını durduralım” diyorsanız Kara Blok’un isyan ve direniş girişimine omuz verin!

Bizi nerede bulacağınızı biliyorsunuz!

KARA BLOK çağrısı


ALPASLAN DİKMEN ÖLÜMSÜZDÜR



"tribunde bir köprüydü alpaslan abi. zengin ile fakir arasında, liseli ile lisesiz arasında, anadolu ile istanbul arasında, iyi ile kötü arasında, okumuş ile cahil arasında, kapalı ile açık arasında, taraftar ile yönetim arasında, sarı ile kırmızı arasında. galatasaray köprüsüydü adı. ben onu ne zaman görsem ya birinin sorununu dinliyor olurdu, ya birine yardım ediyor ya da haytalık yapanlara "akıllı olsanıza" diye laf yetiştiriyordu. senelerce ali sami yen'in eşi fahriye yen bakım yurdunda yaşarken bizi her hafta rutine baglatıp ziyaretine götüren de oydu, metin oktay'ı taraftarlarca ziyarete gidelim yalnız bırakmayalım diye çığır açıp gelenekselleştiren de oydu, ultraslanı üniversitelere taşıyıp dev bir organizasyon kuran da oydu, bizi galatasaraylı herşey müptela eden de oydu ve en çok da binlerce dostluğa sevgiye arkadaşlığa sebep olan oydu.

tribünde yanyana oturan zıt kutupların birbirlerine "o da galatasaraylı! o da benden" diye bakmasında kilometre taşıydı.

kadirşinas, vefakar, cefakar. bu sıfatlar her ölenin arkasından soylenir. belki sırf o yüzden çok anlamlı görünmeyecek burada; ama o sıfatların hepsi onda çokca vardı. sabaha kadar yazsak eksik kalacak. faydası da olmyacak. belki birgün biri bakar alpaslan dikmen kimdi diye. biz de tarihe not düşmüş olalım dedik.

yeri bence doldurulmaz evet çünkü köprü olmak sadece ona has bir özellikti. bir gün başkası kurarsa o köprüyü o zaman rahat uyuyacak eminim.




Allah rahmet eylesin abi!sen çocuklarımıza anlatılacak adamdın."
Blog Widget by LinkWithin