18 Ekim 2008 Cumartesi

JuvenSusPus & FioTREntina


Sakatlıklardan yana başı dertte olan Juventus ligdeki kötü gidişine Napoli deplasmanında dur demek istiyordu.

Napoli ise bu sezon özellikle sahasında iyi sonuçlar alıyordu ve ev sahibi ekip Juve’den de çekinmiyordu.

İlk yarısı iki takımında kontrollü oyunuyla geçti. İlk 45 dakikada iki tarafta eşitliği bozamadı ve soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gidildi.

İkinci yarıda iki takımda risk alarak oynadı ve Juventus Amauri’nin golü ile 61’de 1-0 öne geçti. Ev sahibi Napoli bu gole cevap vermekte gecikmedi ve 64’te Hamsik ile skoru 1-1’e getirdi. 79’da Lavezzi’nin golü ile öne geçen Napoli kalan dakikalarda Juventus baskısına dayandı ve karşılaşmadan üç puanla ayrıldı.


Fiorentina takibi bırakmıyor: 3-0



Floransa'da Reggina, Fiorentina'nın konuğu olurken, gülen taraf 3-0'lık skorla evsahibi ekip oldu.

Misafir ekip kaleci Andrea Campagnolo'nun kırmızı kart görmesiyle 40. dakikadan itibaren mücadeleyi Mor Menekşeler karşısında bir kişi eksik tamamladı.

Campagnolo, Mario Sanatan'yı cezasahasında yere düşürmesinin ardından penaltıya sebep olup kırmızı kart görürken, Giampaolo Pazzini penaltı atışını gole çevirdi 1-0,

Gol krallığında lider durumdaki Gilardino, oyuna 72. dakikada dahil olurken, 3 dakika ardından farkı 2'ye çıkarttı ve 81. dakikada maçın skorunu belirleyen golü kaydetti.

Salı günü, Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'le karşılaşacak olan Fiorentina'da Gilardino dinlendirilmiş ve yerine Pazzini bu sezon ilk kez ilk 11'de yer bulmuştu.

Karşılaşmanın ardından konuşan Gilardino, gereksinim duydukları 3 puanı aldıklarını söylerken, attığı gollerde en büyük payın takım arkadaşları olduğunu belirtti.

Atlético 1 - Real Madrid 2

Atletico Madrid bu sezon Barcelona maçına kadar çok iyi gidiyordu. Ancak o maçta alınan 6-1’lik hezimet başkent ekibinde moralleri alt üst etti. Milli maç arasından sonra taraftarına kendi affettirmek isteyen Atletico sahasında konuk ettiği ezeli rakibi Real Madrid’i yenerek yaralarını sarmak istiyordu.

Real Madrid ise Barcelona önünde hezimete uğrayan yaralı aslanın taraftarı önünde oynayacak olmasından dolayı çekiniyordu.


Maça Real Madrid fırtına gibi başladı ve henüz 1. dakikada Nistelrooy’un golü 1-0 öne geçti. Bu golden sonrada Real atakları durmadı ancak Schuster’in öğrencileri farkı bir türlü ikiye çıkaramadı. 31. dakikada Atletico Madrid’ten Perea ikinci sarı karttan dolayı kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 1. dakikadaki golün sahibi Nistelrooy’da 39. dakikada rakibine yaptığı sert hareketten dolayı kırmızı kart görünce skor eşitlenmese bile sahadaki oyuncu sayıları ilk yarıda eşitlenmiş oldu.
İkinci yarıda iki takımda atak bir futbol sergiledi. Özellikle Real Madrid kontra ataklardan yakaladığı pozisyonlarda etkili oldu ancak kaleci Leo Franco’yu geçmeyi başaramadılar. Atletico Madrid 90. dakikada Simao’nun müthiş frikiği ile maça eşitliği getirdi. Ancak maça damgasını vuran hakem Carlos Gomez 90+6’da Real Madrid lehine bir penaltı verdi. Topun başına geçen Higuen takımına 3 puanı getiren golü atmayı başardı ve müthiş derbi Real’in oldu.

Atlético 1 - Real Madrid 2Maçın golleri 3D olarak izlemek isterseniz...

Il Titolo Argentina


Boca'da derbi öncesi Riquelme krizi.

Ole'deli milli takım başında kimi görmek istiyorsunuz anketi dün vermiştim sonuçlar açıklanmış.Carlos Bianchi ortalığı silip süpürmüş,inceden sinyal çakan Maradona ancak 3,ncü tercih olabilmiş ankette.Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek anket eğilimindemi yoksa birilerinin bildiği gibimi olacak Arjantin milli takım teknik direktörü.

Wayne Rooney



ALEX FERGUSON says Wayne Rooney will never be satisfied to be just a ‘Gary Lineker’ goal-poacher.

17 Ekim 2008 Cuma

Super Clasico River-Boca



Arjantin Derbisi
River-Boca Pazar NTVspo 21.20 Canlı

Alfio Coco Basile Renunció a la Selección


Alfio Coco Basile 1-0'lık Şili malubiyetinden sonra istifa etti.Ole gazeteside okuyucuları arasında anket yapmış.An itibariyle son durumu aşağıda veriyorum isteyen burdan oyunu verebilir.

¿Quién tendría que ser el sucesor de Basile?
  • (8174) 12.6%
  • (4439) 6.8%
  • (3163) 4.9%
  • (6290) 9.7%
  • (24478) 37.6%
  • (6732) 10.3%
  • (4788) 7.4%
  • (5926) 9.1%

UEFA CUP


UEFA Kupası'nda heyecan 23 Ekim'de Avrupa Kıtasının farklı bir çok şehrinde oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Avrupa'nın önde gelen birçok takımı uzun ve zorlu mücadelede gruptan çıkma mücadelesi verecek. UEFA'nın resmi İnternet sitesi uefa.com da UEFA Kupası maçları öncesi ziyaretçilerine bir değerlendirme haberi sundu. Haberde, 'Grup maçlarının heyecanı başlıyor' denilirken, haberin manşetten verilmesi ve tanıtım fotoğrafı olarak da Çek golcümüz Milan Baros'un fotoğrafının kullanılması dikkat çekti.

Gruplarla ilgili bilgilerin yer aldığı haberde, temsilcimiz Galatasaray'ın da bulunduğu B Grubu'ndan Şampiyonların buluşması diye bahsedildi. Sarı-kırmızılıların 1999/2000 sezonunda UEFA Kupası'nı almasına vurgu yapılarak, ilk maçın Yunanistan Şampiyonu Olimpiyakos'la yapılacak olmasına dikkat çekildi. Ayrıca Galatasaray-Olimpiyakos karşılaşmasından 'yüksek gerilimli maç' diye bahsedilmesi de dikkat çekti.

Türkiye Kupası Grupları


2007 - 2008 futbol sezonunda Turkcell Süper Lig'i ilk dört sırada tamamlamış olan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor seri başı olarak katıldığı kura çekimine Fortis Türkiye Kupası 2. kademe karşılaşmaları sonunda tur atlayan Alanyaspor, Altay, Ankaraspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Bursaspor, Denizlispor, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kayserispor, Konyaspor, Malatyaspor, Manisaspor, Tokatspor ve Trabzonspor katıldı.

A GRUBU
Beşiktaş
Trabzonspor
Gaziantepspor
Antalyaspor
Gaziantep B.Ş.B.
B GRUBU
Galatasaray
Kayserispor
Ankaraspor
Altay
Malatyaspor

C GRUBU
Sivasspor
Denizlispor
Konyaspor
Manisaspor
Alanyaspor

D GRUBU
Fenerbahçe
Ankaragücü
Bursaspor
Eskişehirspor
Tokatspor

A GRUBU 1. Hafta
Beşiktaş-Antalyaspor
Gaziantepspor-Trabzonspor
Gaziantep BŞB (BAY)

2. Hafta
Gaziantep BŞB-Gaziantepspor
Trabzonspor-Beşiktaş
Antalyaspor (BAY)

3. Hafta
Antalyaspor-Trabzonspor
Beşiktaş-Gaziantep BŞB
Gaziantepspor (BAY)

4. Hafta
Gaziantepspor-Beşiktaş
Gaziantep BŞB-Antalyaspor
Trabzonspor (BAY)
5. Hafta
Trabzonspor-Gaziantep BŞB
Antalyaspor-Gaziantepspor
Beşiktaş (BAY)

B GRUBU 1. Hafta
Kayserispor-Altay
Ankaraspor-Galatasaray
Malatyaspor (BAY)

2. Hafta
Malatyaspor-Ankaraspor
Galatasaray-Kayserispor
Altay (BAY)

3. Hafta
Altay-Galatasaray
Kayserispor-Malatyaspor
Ankaraspor (BAY)

4. Hafta
Ankaraspor-Kayserispor
Malatya-Altay
Galatasaray (BAY)

5. Hafta
Galatasaray-Malatyaspor
Altay-Ankaraspor
Kayserispor (BAY)

C GRUBU 1. Hafta
Denizlispor-Manisaspor
Sivasspor-Kanyaspor
Alanyaspor (BAY)

2. Hafta
Alanyaspor-Sivasspor
Konyaspor-Denizlispor
Manisaspor (BAY)
3. Hafta
Manisaspor-Konyaspor
Denizlispor-Alanyaspor
Sivasspor (BAY)

4. Hafta
Sivasspor-Denizlispor
Alanyaspor-Manisaspor
Konyaspor (BAY)

5. Hafta
Konyaspor-Alanyaspor
Manisaspor-Sivasspor
Denizlispor (BAY)

D GRUBU 1. Hafta
Ankaragücü-Fenerbahçe
Eskişehirspor-Bursaspor
Tokatspor (BAY)

2. Hafta
Tokatspor-Eskişehirspor
Bursaspor-Ankaragücü
Fenerbahçe (BAY)

3. Hafta
Fenerbahçe-Bursaspor
Ankaragücü-Tokatspor
Eskişehirspor (BAY)

4. Hafta
Eskişehirspor-Ankaragücü
Tokatspor-Fenerbahçe
Bursaspor (BAY)
5. Hafta
Fenerbahçe-Eskişehirspor
Bursaspor-Tokatspor
Ankaragücü (BAY)

Kupada grup müsabakaları 5'er takımdan oluşan 4 ayrı grupta, toplam 20 takım arasında oynanacak. Her takım 2'si iç saha, 2'si de dış sahada olmak üzere toplam 4 maç yapacak ve gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar çeyrek finale yükselecek.

2008-2009 Sezonu Fortis Türkiye Kupası maç programı: 29 Ekim 2008
Grup 1. Maçları

12 Kasım 2008
Grup 2. Maçları

28 Aralık 2008
Grup 3. Maçları

07 Ocak 2008
Grup 4. Maçları

11 Ocak 2008
Grup 5. Maçları

18 Ocak 2009
Çeyrek Final 1. Maçları

28 Ocak 2009
Çeyrek Final 2. Maçları

04 Mart 2009
Yarı Final 1. Maçları

22 Nisan 2009
Yarı Final 2. Maçları

13 Mayıs 2009
Final

-ÖDÜLLER-
Fortis Türkiye Kupası'nda bu sezon ilk kez gelir pastasından 1. Tur ve 2. Kademe Turu'nda yer alan takımlar da pay alırken, bu oran takım başına 10'ar bin dolar olarak belirlenmişti.

Kupada gruplara kalan 20 takım ise pastadan 86 bin dolarlık bir payı şimdiden aldı. Ayrıca gruplarda galibiyet kazanan takım 100 bin dolar, beraberlik elde eden takım ise 50 bin dolar elde edecek.

Zorlu turnuva sonrasında mutlu sona ulaşan şampiyon takım ise 13 milyon 250 bin dolarlık ödülün sahibi olacak!

Il Titolo Espana

Yarın oynanacak derbi öncesi iki takım başkanları dostluk mesajları veriyor.Calderon incedende lafı koymuyor değil skoru en az 2den başlatmış fazlasıda olur diyor.Real'de Guti ve orta saha oyuncusu Mahamadou Diarra sakatlıkları nedeniyle yok.Atletico Madrid'de, Arjantinli forvet oyuncusu Sergio Aguero'nun 2010 Dünya Kupası Güney Amerika elemeleri için Arjantin'de sakatlanması ve hala dönmemesi soru işareti.Atletico zaten yoğun bir hafta geçirdi UEFA'nın verdiği ceza sonrasından ertelenmesi Klubün ırkçı diye tabir edilmeside ayrı bir sorun.Luis Garcia 'Ceza çok ağır. Artık herkes, İspanyolların dünyadaki en kötü millet olduğunu düşünecek. Oturup düşünmek ve ülkenin imajını düzeltmekte yarar var''diye konuya mantıklı bir yaklaşımda bulunmuş.Maç sonucu konusunda çoğunluğun hem fikir olduğu Real'in maçı kolay alacağı ama Atletico'ya şans tanıyanların sayısıda azımsanmayacak kadar fazla.Benim kalbimden geçende Kral muhalifleri ama futbol işte 90dakika rakip kalede yayılır piknik yaparsın ortamın hiç tahmin etmediğin elemanı gider son saniyede çakar golü...Vesselam futbol kazansın diyelim iyi bir seyir dileyelim...

Diğer Haberler...

"Juventus’a gitmek istiyorum. Her ne kadar Şampiyonlar Ligi’nde oynayamayacak olsam da bu benim için büyük bir şans.Bu geri tepilmeyecek bir şans ve her hangi bir sebeple bu şansı kaçırmak istemiyorum. Bir ayda ya da en fazla bir buçuk ay içersinde benim Barça’daki durumum netlik kazanacak."
Barcelona ile Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıkan Toure, tranfer olması durumunda Juve’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarında forma giyemeyecek.

Toure’nin menajeri ile konuşan Juventus, oyuncuya yıllık 5 milyon avro önerdi. Bu Toure’nin Barcelona'nın aldığı ücretin neredeyse iki katı.


Barcelona'nın, sakatlığı nedeniyle 6 hafta sahalardan uzak kalan Belaruslu orta saha oyuncusu Aleksandr Hleb, Pazar günü Athletic Bilbao ile deplasmanda yapılacak maça çıkabilecek.

İzlandalı forvet oyuncusu Eidur Gudjohnsen'in ise milli takımdan sakat döndüğü ve bu maç ile Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Basel ile yapılacak deplasman maçında yer alamayacağı belirtildi.
Villarreal Kulübü'nden yapılan açıklamada, yıldız forvetin, Cumartesi günü Espanyol ile deplasmanda yapılacak maçta, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceği belirtildi.

Bu maça, Nihat'ın yanı sıra orta saha oyuncuları Sebastian Eguren ve Ariel Ibagaza'nın da çıkamayacağı kaydedildi.

16 Ekim 2008 Perşembe

FUTBOL BLOGLARI


FUTBOL BLOGLARI (Orjinal slayt için tıklayınız)

TÜRK FUTBOLUNA KISA BİR BAKIŞ

- 1959 yılında kurulan profesyonel futbol liginde 67 takım mücadele etmiştir. - Bugüne kadar Marmara bölgesi 21 takımla profesyonel lige en fazla takım gönderen bölge olurken; Marmara’yı 16 takımla İç Anadolu; İç Anadoluyu 8 takımla Karadeniz; Karadeniz’i 7 takımla Ege izlemiştir. - Ege’yi ise 5 takımla Akdeniz temsil ederken, Doğu Anadolu Bölgesi 5 takımla, profesyonel lige bugüne kadar 3 takım gönderen Güneydoğu Anadolu’nun önünde yer alıyor. - 1. Lig üçü İstanbul takımı olmak üzere sadece 4 şampiyon çıkarabilmiştir. - Kulüpler bazında en büyük başarı 1999 yılında kazanılan Uefa Kupası, Milli Takımlar düzeyinde ise 2002 yılında kazanılan Dünya 3.’lüğüdür.

FUTBOL EKONOMİSİNE KISA BİR BAKIŞ

- 1980’lerden itibaren futbol, endüstriyel çağına girmiştir. - Futbolun Avrupa ölçeğinde yıllık 12.5 milyar USD cirosu vardır. - Sektörün dışsal etkileriyle birlikte cirosu 200 milyar USD civarındadır. - Türkiye’de ise futbol pastasının büyüklüğü 500 milyon USD’dır. - Sektörün dışsal etkileriyle birlikte cirosu 5 milyar USD civarındadır. - Turkcell Süper Lig dünyanın en çok gelir yaratan 7. ligidir.

Futbol blogları, Avrupa ve Türk futbolundan haberlere ve yorumlara yer veren, Türk spor basınına alternatif olarak çıkan oluşumlardır. - Verkac.org sitesi ilk Türkçe futbol bloğu olarak görülebilir. - Kollektif yapıdaki Verkac.org’un dışında 2007 ve 2008’deki futbol bloğu patlamasını, Aceto Balsamico isimli bloğun açılması yaratmıştır.

Verkac.org’un tarihi 2000 senesine kadar dayansa da ilk kişisel futbol bloğunun tarihi, 2006 yılına uzanmaktadır. - Haftada en az 5 post yazan Türkçe futbol bloğu sayısı 100 civarındadır. - Toplam rakamsa bunun iki katı kadardır. - İki yıl içinde açılan futbol bloglarının % 10’u 6 ay dolmadan kapanmış veya güncellenmez olmuştur.

Futbol blogları; kurmaca, asparagas spor haberciliğinden sıkılmış futbolseverlerin özellikle de genç futbolseverlerin yoğun ilgisini çekiyorlar. - Futbol gazetelerini okuyan kitleden daha aydın, Avrupa ve dünya futboluyla daha ilgili bir kesime hitap ediyorlar.

TÜRK FUTBOL BLOGLARININ İÇERİK YAPILARI

1- Avrupa futbolundan haberler ve yorumlar

2- Türk futbolundan haberler ve yorumlar

3- Maken veya oyuncu fotoğrafları

4- Günlük veya haftalık maç programları

5- Kişisel Konular

1- Avrupa Futbolundan haberler ve yorumlar - Yabancı gazetelerden ve bloglardan yararlanıyorlar. - İyi araştırma yapan bloggerlar atlatma diyebileceğimiz haberler bulabiliyor. - Futbol tarihini refere eden yorumlar ve analizleri büyük bir başarıyla yapıyorlar. - Birbirlerinden aldıkları haberlerin metinlerini değiştirip kullanıyorlar. - İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya ve Güney Amerika’yı takip ediyorlar. - Milli takımlar arasında da her bloggerın mutlaka favori bir ülkesi bulunuyor. - Genelde her ülkede bir takım tutup o takım lehine yorumlar ve yazılar yazıyorlar.

2- Türk futbolundan haberler ve yorumlar - Türk futboluyla ilgili daha fazla kaynağa ve bilgiye sahipler. - Bu konuda daha yoğun ve daha derinlemesine yazılar yazabiliyorlar - Genelde taraftar oldukları takımların haberlerine ağırlık veriyorlar. - Haber yaratmıyorlar, haberleri yorumluyorlar - İnterneti takip eden spor yazararı tarafından mutlaka okunuyorlar - Yazılarından büyük medya kuruluşları alıntılar yapıyor.

3- Yazıların büyük medya kuruluşları tarafında alıntılanmasına en iyi örnek; Aceto Balsamico ve Mynet arasında Temmuz 2008’de yaşanmıştır ve medyanın bu blogları ne kadar yakından takip ettiğini kanıtlanmıştır. - Aceto Balsamico’nun \"El Değmemiş Bir Fikstür Lütfen\" isimli yazısı, Mynet spor editörlerinden Evren Alanlı tarafından neredeyse tamamen kopyalanmış ve “Mynet uyarıyor: Temiz Bir Lig Lütfen adı altında yayınlanmıştır. - Bunun üzerine iki yazar arasında hararetli bir polemik yaşanmıştır. -http://acetobalsamico.blogspot.com/2008/07/aferin-mynet-bravo-evren-alanl.html

3- Maken veya oyuncu fotoğrafları - Arka sayfa güzeli konseptini bloglarına yansıtıyorlar - Genelde erkek okuyucuya seslendikleri için blogun okunurluğunu artırıyorlar. - İçeriğin statik kalmasını önlüyor, bloglarına estetik bir tat katıyorlar.

4- Günlük veya Haftalık Maç Programları - Hafta sonu yapılacak ve tv’de yayınlanacak maçların yayın saatlerini ve yayınlanacağı kanalı belirterek yazıyorlar. - Program bir blogda yayınlandıktan sonra en geç 6 saat içinde 20’ye yakın blog, programı copy paste yapmış oluyor. - Birçok blogger, yazdıkları bu postlarda aynı fotoğrafı kullanıyorlar

5- Kişisel Konular - Politik konularda aydın tavırlarını açıkça belli ediyorlar. - Özellikle terör ve yolsuzluk gibi toplumsal olaylara mutlaka değiniyorlar - Teknolojik gelişmelere ve yeni çıkan ürünlere yer veriyorlar. - Tatil, eğlence ve yeme içme mekanları konusunda tavsiyelerde bulunuyorlar

FUTBOL BLOGGERLARININ GENEL PROFİLİ

- Türk futbol bloggerlarının % 60’ı lise veya üniversite öğrenimi görüyor. - Geri kalanı ise 18-35 yaş arası genç profesyonel. - Türk futbol bloggerlarının tamamına yakını erkek.

- Neredeyse tamamı en az bir yabancı dil biliyor. - Tamamı Facebook, Linkedin, Myspace gibi en az bir sosyal ağa üye. - Aceto Balsamico gibi bazı blogların Facebook’ta Fanpage’leri ve grupları bulunuyor. http://www.facebook.com/home.php#/pages/Aceto-Balsamico

- Yapılan anketler ve çağrılar sonucuna blogger’ların bir araya gelip daha çok okunan tek bir bloğa yazmak istemedikleri ortaya çıktı. - 2 yıllık geçmişi olan Türk futbol bloggerların, gerçek dünyada bağları son derece zayıf. Henüz organize şekilde bir araya gelemediler.

- Bloggerlar arasında taraftarı oldukları takımlar bazlı bir kamplaşma söz konusu olsa da genel olarak holiganizm mevcut değil. - Hepsi bir başka futbol bloğunda aktif olarak yorum yazıyor. - Son dönemde futbol bloğu açan bloggerların büyük bölümü en az bir yıl ilk 5’teki futbol bloglarını aktif olarak takip ettikten sonra blog açıyor.

- Dilbilgisi yanlışları fazla olmakla birlikte futbol, hakim oldukları bir konu olduğu için anlatımları kuvvetli. - Genelde haberlerinde estetik değeri yüksek fotoğraflar kullanıyorlar. - Bu fotoğrafları Yahoo, La Gazetta Della Sports, Marca gibi kaynaklardan topluyolar.

GÖSTERİM RAKAMLARINA GÖRE İLK 5 FUTBOL BLOĞU

İlk ve en büyük Türkçe futbol bloğu, Sabah Gazetesi Futbol Editörü Bülent Timurlenk’e ait Aceto Balsamico’dur. 2 yıllık periyotta 2 milyona yakın sayfa gösterimine ulaşmış, Basında birçok defa yer bulmuştur. Türkçe blogların neredeyse tamamı bu blogdan ilham almışlardır. http://acetoblog.com/

İkinci blog, Türkiye çapında amatör futbol takımlarına yer veren, Bu takımların kadroları, yaptıkları maçlar gibi aktüel bilgiler veren ve 1.5 yılda 500.000’e yakın sayfa gösterimine ulaşan Yerelfutbol.com’dur. http://yerelfutbol.com/

Üçüncü sırada Aceto Balsamico ekolünü takip eden ve 1.5 yıla yakın zamanda 300.000’den fazla sayfa gösterimine ulaşan Romanista Bukowski gelmektedir. http://romanistabukowski.blogspot.com/

Dördüncü sırada uçan Hollandalı lakabıyla tanınan yazar tarafında hazırlanan, Hollanda Ligi ağırlıklı Vliegendenederlander ise 1.5 yıla yakın zamanda 250.000’e yakın sayfa gösterimine ulaşmayı başarmıştır. http://vliegendenederlander.blogspot.com/

Beşinci sırada ise İtalya Ligi ağırlıklı yazı, haber ve yorumlara yer veren, 1.5 yıla yakın zamanda 250.000 civarında bir sayfa gösterimini yakalayan Tardini Büfe yer almaktadır. http://tardinibufe.blogspot.com/

En Çok Takip Edilen Türkçe Futbol Blogları

Acetoblog.com: 1.720.000

Amatorfutbol.blogspot.com: 405.000

Romanistabukowski.blogspot.com: 308.000

Vliegendenederlander.blogspot.com: 215.000

Tardinibufe.blogspot.com: 214.000

Kalearkasi.blogspot.com: 140.000

Ultrasmovement.blogspot.com: 135.000

Noatsamisa.blogspot.com: 103.000

Bigginsreds.blogspot.com: 104.000

Devrimderki.blogspot.com: 79.000

Lambuja.blogspot.com: 60.000

Kingsantillana.blogspot.com: 57.000

Dokuzaylik.blogspot.com: 55.000

Torinolu.blogspot.com: 54.000

Telifhakki.blogspot.com: 48.000

Kontratak.blogspot.com: 43.000

Artemiofranchi.blogspot.com: 40.000

3puan.net: 30.000

Bolbolfutbol.blogspot.com: 28.000

TÜRK FUTBOL BLOGLARI ÜZERİNDEN SPORTS MARKETİNG

- Birkaç istisna hariç tamamı blogger altyapısı kullanıyor. - Profesyonel destek almadıklarından tasarımları ve yazılımları çok zayıf. - Neredeyse hiçbirinin kendine ait domainleri yok, yani bu işe para harcamak istemiyorlar. - Büyük bir bölümünde Google reklamları var, yani bu işten para kazanmak istiyorlar.

- Futbol blogları günlük 10.000-15.000 arası nitelikli tekil kullanıcısıyla sports marketing uygulamaları için verimli bir mecra tablo çiziyor.

Bu verimli mecranın sports marketing alanında etkin kullanımı için; - Proje ve marka bazlı tema giydirmeleri - Siteler arasında entegrasyonla kurgulanabilecek ARG’ler - Yerleştirme veya basın bülteniyle uygulanacak gizli reklamlar - Klasik banner uygulamaları ve daha pek çok yaratıcı çalışma yapılabilir.

TEŞEKKÜRLER www.utkuyasavul.com NOT: Verilen blog istatistikleri, futbol bloglarının 2 yıllık periyotta incelenmesi ve mail yoluyla yapılan mülakatlar sonucu elde edilmiştir. Verilen istatistikler dışında kalan bloglar ve bloggerlar olabilir. Site ziyaret rakamları 10 Ekim 2008’de güncellenmiştir.

Ah be Galatasaray...




Sevgili arkadaşlar;

Her birinize teker teker teşekkür ediyorum!

Geçen sezon play off finalinde söylemiştim "HAKETTİĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ!" diye...

Hak ettiğimiz...

Bütün yaz geçmek bilmedi hak ettiğimizi beklerken. Maç tarihi yaklaştıkça sizlerin artan coşkunuza şahit oldukça heyecanım, sabırsızlığım her geçen gün arttı! Biz sizi, siz bizi nasıl bir coşkuyla inandırmışız ki sezon başı olması, hazır olmamamız, eksik yabancılarımız vs hiçbirisi sonuca olan inancımı etkilemedi. Sadece cumartesiyi bekledim, tribünde sizleri görebilmeyi, sizlerle kenetlenebilmeyi, elimden geldiğince sizlere layık olabilmeyi...

11.10.2008...

Her biriniz kendi imkanlarınız ile İstanbuldan Adanadan İngiltereden Eskişehirden Ankaradan İzmirden ve daha kimbilir nerelerden yola koyulup yanımıza geldiniz. Maç boyunca hiç susmadan bağırdınız, sesleriniz kısıldı elleriniz acıdı hatta duyduğum sandalyelerinden düşenleriniz oldu...

Her biriniz tribünde her birimiz sahada Alpaslan abimizin arzusunu yerine getirmek için mücadelemizi verdik. Biryandan da rakip takım taraftarına da acımızı paylaştıkları ve maçta açmış oldukları pankart için çok teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz sezona bize yakışan bir şekilde son noktayı koyduğumuza inanıyorum.

Saat 15.44...

Üzerimde parçalı formam, boynumda madalyam, elimde Cumhurbaşkanlığı Kupamız... O an yaşadığım mutluluğun tarifini yapmam mümkün değil. Ancak bundan daha da büyük bir mutluluk var ki ne madalya ne de kupa ile taçlandırılamaz... Maçın bitiş düdüğü ile birlikte kafamı kaldırdığım da gördüğüm, tribündeki bizlerin yüzlerindeki gülümseme gözlerindeki mutluluk...

O duyguyu yaşamak var ya...

Sahaya çıktığımız ilk andan maç sonuna kadar sizlerin coşkusunu, inancını duymak, hissetmek sizlerden güç almak var ya...

Ah be Galatasaray...

Senin için ölmek ne ki, senin için yaşamak var ya...

Bizler formamızın hakkını verebilmek için sahada mücadele ederken, yanımızda olup bize güç veren her birinize sonsuz teşekkürler...

Ah be Işıl...
Senin için ölmek ne ki, senin için yaşamak var ya...
Blog Widget by LinkWithin