5 Ağustos 2008 Salı

Platini'den 'Salary Cap' fikri

Avrupa futbolunun patronu olan UEFA Başkanı Michel Platini, futbolcuların aldıkları ücretlerin astronomik miktarlara çıkmasıyla birlikte kulüpler arasındaki uçurumun arttığını düşünerek, bu duruma NBA çözümü getirmeyi planlıyor

UEFA, futbolcuların aldıkları maaşlarda sınırlamaya gerek görmüyor. Ayrıca böyle bir uygulama AB kurallarına da aykırılık taşıyor. Avrupa futbolunun en tepesindeki isim bunun yerine maaşlara tıpkı NBA'deki gibi 'Salary Cap' sınırlaması konulması gerektiğine inanıyor. Böylece bir futbol takımının kadrosundaki oyunculara ödenen toplam ücrete bir sınırlama getirilmesi planlanıyor. Bu sınırın da kulübün toplam bütçesinin belirli bir oranı olarak düzenlenmesi düşünülüyor.

UEFA iletişim direktörü William Gaillard, Platini adına konuşarak "Oyunculara tek tek maaş sınırlaması koymanın zor olaacağını biliyoruz. Avrupa Birliği ile görüşüp kulüplerin bütçelerinin belirli bir kısmını oyuncuların maaşlarına ayırmalarını sağlayabiliriz. Bu oran %55, %60 ya da %65 olabilir, Karl-Heinz Rummenigge %50-55 ler civarında bir orandan bahsetmişti. Michel Platini de bunun kulüplerin de onay verdiği bir oran olduğunu belirtti. O nedenle biz de bu oranı destekleyeceğiz," dedi.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin