19 Kasım 2008 Çarşamba

VİVA MARADONA!!!


Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych'in yönettiği ve Glasgow'da yapılan mücadeleye Arjantin; genç yıldızları Messi ve kız arkadaşının rahatsızlığı nedeniyle kampyan ayrılan Agüero ile takımın lideri konumundaki Riquelme'den yoksun çıktı.

1986 Dünya Kupası'nda attığı Tanrı'nın eli" golü ile İngilizler'in kabuslarına giren ve Ada'da herkesin merakla beklediği isim olan efsanevi isim; Arjantin'in yeni teknik direktörü Diego Armando Maradona, takımıyla görücüye çıktı.

Maradona sahaya şu 11'i sürdü:
Carrizo, Zanetti, Demichelis, Heinze, Papa, Rodriguez, Mascherano, Gago, Gutierrez, Lavezzi, Tevez

Ev sahibi İskoçya ise sahada McGregor, Hutton, Caldwell, McManus, Broadfoot, Brown, Hartley, Ferguson, Commons, McFadden 11'i ile yer aldı.

Arjantin maça hızlı başladı ve henüz 8. dakikada Atletico Madrid forması giyen Maxi Rodriguez ile öne geçti. Manchester United'ın yıldız Carlos Tevez'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Gutierrez, bekletmeden Rodriguez'i gördü; yıldız oyuncu da yerden bir vuruşla kaleci McGregor'u mağlup etti.

Arjantin Napoli'nin başarılı oyuncusu Lavezzi ve Tevez'le gol pozsiyonlarından yararlanamazken, İskoçya da McFadden ve ikinci yarıda oyuna dahil olan Miller ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Karşılaşmada geride kalan dakikalarda skor değişmedi ve Arjantin; yeni teknik direktörü Diego Maradona ile çıktığı ilk maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı..

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin