29 Ağustos 2008 Cuma

RAKİBİMİZ AC BELLİNZONA!


UEFA Kupası'nda Galatasarayımızın rakibi bugün Monaco'da çekilen kurada belli oldu. Temsilcimiz ilk turda İsviçre'nin AC Bellinzona ekibiyle eşleşti. İlk maçımızı 18 Eylül tarihinde deplasmanda oynayacağız. Rövanş karşılaşması ise 2 Ekim'de Ali Sami Yen'de oynayacak.

Eski Galatasaraylı futbolcu Kubilay Türkyılmaz'ın eski kulübü olan Bellinzona 1904 yılında kuruldu. 1948 yılında İsviçre'nin alt liginde şampiyon olan Bellinzona'nın Avrupa Kupaları'nda bir başarısı bulunmuyor. İtalyanın Roma kulübü ile kardeş kulüp olan Bellinzona özellikle kadrosunda genç İtalyan oyuncuları oynatıyor. 2007-2008 sezonunda İsviçre Süper Ligi'ne yükselme play-off karşılaşmasında St. Gallen'i 5-2 yenen Bellinzona, Süper Lig'e yükseldi.

Finalde Basel'e 4-1 yenilerek kupayı kazanamayan Bellinzona, Basel'in Şampiyonlar Ligi'ne katılmasıyla UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı. UEFA Kupası birinci eleme turunda Ermenistan temsilcisi Ararat Erivan'ı eleme başarısı gösteren Bellinzona, 2. Ön Eleme Turu'nda ise Ukrayna temsilcisi Dnipro'yu geçmeyi başararak adını 1. tura yazdırdı.

Maçlarını 6 bin kapasiteli Stadio Comunale Bellinzona'da oynayan İsviçre ekibini Marco Schällibaum çalıştırıyor. Bellinzona'nın bu sezon Roma'dan transfer ettiği Andrea Conti en iyi oyuncularından biri. Kaptanları Rivera'da dikkat edilmesi gereken diğer önemli oyuncuları, forvettte ise Brezilyalı Neri gol yollarında etkili.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin