6 Eylül 2008 Cumartesi

Encabezamiento 12


Bugün Avusturya ile oynanacak hazırlık karşılaşmasıyla İtalya milli takım teknik direktörlüğü koltuğunda tekrar boy gösterecek olan Lippi, en son 25 ay önce Fransa ile oynanan Dünya Kupası finalinde takımının başındaydı.

Son gelen haberlere göre tecrübeli teknik adam, ileri hatta Del Piero, Di Natale ve Gilardino’yu sahaya sürmeyi planlıyor.

Juve’nin kanat oyuncusu Mauro Camoranesi’nin hafif sakatlığı nedeniyle forma giyemeceği karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulunan 60 yaşındaki teknik adam, hazırlık karşılaşmasında önemli bir oyuncusunu riske atmayacağını söyledi.

“Oldukça yoğun çalışıyoruz. Yine de Camoranesi’yi oynatarak risk almayacağım.”

“Bana sorarsanız rakibimiz Avusturya, Euro 2008’de çok da kötü değildi. Kötü sonuçlar almış olabilirler ancak bu onların kötü oynadığını göstermez.”

“Taktiksel açıdan agresif bir görüntü çizmeyi planlıyoruz. Bu nedenle forvet hattında üç oyuncum yer alacak.”

En son 1998 Dünya Kupası grup maçlarında Paris’de karşılaşan iki ekip, sahadan 2-1 galip ayrılmıştı. Golleri ise Christian Vieri ve İtalyan efsanesi Roberto Baggio atmıştı.

Ibrahimovic, 6 milyon olan yıllık ücretini 11 milyon avroya çıkartan sözleşmeye imza atarak İtalya’nın en çok kazanan futbolcusu oldu. Onu 9 milyon avroyla Kaka takip etti. İki Milano takımı da oyuncularına yıllık toplam 120 milyon avro öderken, Juventus 115 milyon avro ile onları takip ediyor. Roma ise 60 milyon avro ile en çok para ödeyen dördüncü kulüp.

Gazetede yer alan rapora göre Serie A’da futbolculara verilen toplam para geçen yıla göre 101.9 milyon avro artarak 768.4 milyon avro oldu.
25 yaşındaki oyuncunun transferi bütün yaz merakla beklenen bir haberdi. En nihayetinde 30.6 milyon avroya oyuncunun transferi tamamlandı.

Lacivert siyahlı ekip ilk etapta Porto’ya 18.6 milyon avro ödeyecek. Oyuncunun performansına bağlı olarak 6 milyon bonus da var. Bunun yanında Portekizli orta saha oyuncusu Pele’de Porto’nun yolunu tuttu.

Quresma bugün basına tanıtılırken oyuncu basın toplantısında şöyle konuştu:

“Burada olmaktan mutluyum ve umarım benim katkılarımla takımım başarılı olur”

“Buraya gelmek benim için rüyaların gerçek olması demek. Porto konusunda kırgın değilim. Bana bunca yıl verdiklerinden sonra onlara oldukça minnettarım”

“İtalya’da oldukça önemli oyuncular var ancak ben kimseden korkmuyorum. Ne Ronaldinho’dan ne de Milan’dan çünkü benim takım arkadaşlarımın hepsi gerçek birer şampiyon”

Mourinho’nun 4-3-3 taktiği için özellikle istediği Quaresma, İnter’de 77 numaralı formayı giyecek.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin