27 Temmuz 2008 Pazar

Humberto Suazo Gelirmi ki ?

G.Saray'dan bir bomba daha! Portekizli savunma oyuncusu Fernando Meira'yı kadrosuna katarak Song'un boşluğunu dolduran G.Saray'da artık tüm gözler kaleci ve forvet transfere çevrildi.

Uzun süredir, Real Zaragoza forması giyen Ricardo Oliveira ile temas halinde olan ancak oyuncunun yüksek bonservis bedeli ve Türkiye'ye gelmeye sıcak bakmamasıyla rotasını bir başka isme çeviren Galatasaray transfer listesinin ilk sırasına Şilili gol makinesi Humberto Suazo'yı aldı.

FIFA'YA BAŞVURABİLİR

Kulübü Monterry'de önemli sorunlar yaşayan ve temmuz ayının ilk haftasında takımının kampına katılmayan Suazo'nın kariyerine bir başka ülkede devam etmek istemesi, Galatasaray için umut ışığı oldu. Yüksek bonservis bedeli nedeniyle Monterry'den ayrılamayan golcü futbolcunun bu sorunu en kısa sürede FIFA'ya başvurarak çözeceği kaydedildi. 2006 Copa Amerika'da Şili forması altında harika bir performans sergileyen Suazo, 2007 yılında Colo Colo'dan Monterry'e 3.7 milyon avro karşılığında transfer olmuştu.

MEKSİKA ÇALKALANIYOR

Meksika'da yayın yapan gazeteler, Humberto Suazo'nın Galatasaray ile temas halinde olduğunu ve bu oyuncun en kısa süre içerisinde Monterry'den ayrılarak Türkiye'e gidebileceğini hemen hemen her gündeme getiriyor. Bu iddiaları sadece Meksika gazeteleri değil, İngiliz gazeteleri de her gün bu tarz haberleri sutünlara taşıyor. İngiliz gazeteleri, Tottenham, Aston Villa, Blackburn Rovers ve Sunderland'ın Humberto Suazo'nın peşinden koştuğunu ve bu transferdeki en büyük engelin Galatasaray'ın olduğunun altını çiziyor. Monterry Kulübü Başkan Yardımcısı Luis Miguel Salvador, Humberto Suazo'nın Galatasaray'a transferinin sadece bir dedikodudan ibaret olduğunu ifade etse de, oyuncun menajeri tekliflere açık olduklarını her fırsatta dile getiriyor.

"20 MİLYON AVRO GETİREN ALIR"

Hernan Crespo'nun Inter'de kalacağını açıklaması ve Ricardo Oliviera'nın yüksek bonservis bedeli nedeniyle bu iki transferi de askıya alan Galatasaray'ın gizliden gizliye Humberto Suazo'nın transferi bitirmek için harekete geçtiği her geçen gün daha fazla yüksek sesle konuşulmaya başladı. Özellikle Meksika ve İngiltere'de yayın yapan gazeteler, Galatasaray'ın Suazo transferinde oldukça istekli olduğunu ve Şilili yıldızın da Türkiye'ye gitmeye sıcak baktığını gündeme getiriyorlar. Monterry Kulübü Başkanı Jorge Urdiales'in '20 milyon avro'yu getiren' Suazo'yı alır açıklamasına rağmen oyuncunun 4 milyon avro karşılığında Galatasaray'a transferinin gerçekleşmesi bekleniyor.

O BİR GOL MAKİNESİ

10 Mayıs 1981'de Şili'nin San Antonio kentinde dünyaya gelen Humberto Andres Suazo Ponvito, kariyerine Nublense takımında başladı. Fakat asıl çıkışını 2004 yılında Audax'ta yaptı. 32 maçta 17 gol atan yıldız futbolcu, ardından ülkenin en büyük takımı olan Colo Colo'ya geçti. Suazo geçtiğimiz sezon 41 maçta 40 gol atarak Dünya Gol Kralı ünvanının sahibi oldu. 2006 Copa Amerika'da gösterdiği muhteşem performans ile Şili takımlarından Colo Colo'dan Meksika takımı Monterry'e 3.7 milyon avro karşılığında transfer olan Humberto Suazo, geçen sezon 31 maçta 19 gol atma başarısı gösterdi. Şili futbolunun en önemli golcüleri arasında gösterilen Humberto Suazo, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından, 2006'da uluslararası maçlarda 17 golle dünyanın en golcü oyuncusu ilan edilmişti. Suazo'nun 168 maçta 128 golle ulaşılması güç bir gol ortalaması bulunuyor.

Kaynak : Sporx.com

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin