1 Ağustos 2008 Cuma

Rakibimiz Steaua Bükreş

Takımımızın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Romanya'nın Steaua Bükreş takımı oldu

Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil eden Galatasarayımızın rakibi İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilen Şampiyonlar Ligi kura çekiminde belli oldu. Kura çekiminde Galatasarayımızın Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Romanya'nın Steau Bükreş takımı oldu. İlk maçı 12-13 Ağustos'ta Ali Sami Yen'de rövanşı 26-27 Ağustos'ta Romanya'da oynayacağız.

Steaua'yı tanıyalım

Galatasarayımızın Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda eşleştiği Steaua Bükreş takımı Romanya'nın en önde gelen ekiplerinden. En başarılı Romanya kulübü olarak bilinen Steaua Avrupa'nın en büyük kupası olan Şampiyonlar Ligi'ni o zamanki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 1986'da kazandı. Maçlarını Bükreş'te Ghencea Stadı'nda oynayan Steaua mavi-kırmızı renklere sahip bir kulüp. Teknik direktör Cosmin Olaroiu'nun ayrılıp Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Hilal'le anlaşmasının ardından, Steaua Bükreş'te göreve Galatasaray'ın unutulmaz oyuncusu ve bir sezon teknik direktörlüğünü yapan Gheorghe Hagi getirilmişti. Şu anda Marius Lacatus'un çalıştırdığı Steaua Bükreş'in kariyeri başarılarla dolu. Steaua'nın 23 lig şampiyonluğu, 20 Romanya Kupası, 5 Romanya Süper Kupası, 1 Şampiyon Kulüpler Kupası (Şampiyonlar Ligi), 1 UEFA Süper Kupası bulunuyor.

Brann Bergen (Nor)-Ventspils (Let) (1-0) / Marsilya (Fransa)
Fiorentina (İtalya) / Slavia Prag (Çek Cum)

A.Famagusta (Kıb.Rum K)-R.Wien (Avu) (3-0) / Olympiakos (Yunanistan)
Guimaraes (Portekiz) - Göteborg (İsv)-Basel (İsviçre) (1-1)
Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Domzale (Slovenya)-D.Zagreb (Sır) (0-3)
Schalke (Almanya) - Atletico Madrid (İspanya)
Aalborg (Dan)-Modrica (Bos) (5-0) / G.Rangers (İsk)-Kaunas (Lit) (0-0)
Barcelona (İspanya) / Beitar (İsr)-W.Krakow (Pol) (2-1)
Levski Sofya (Bulgaristan) / Anderlecht (Bel)-BATE (Belarus) (1-2)
Steaua Bükreş (Romanya) - Liverpool (İngiltere)
Twente Enschede (Hollanda) / Arsenal (İngiltere)
Spartak Moskova (Rusya) / Drogheda (İrl)-D.Kiev (Ukr) (1-2)
Juventus (İtalya) / Tampere (Fin)-P.Bratislava (Slovakya) (1-3)

Panath. (Yun)-D.Tiflis (Gür) (3-0) / Sherrif (Mol)-S. Prag (Çek Cum) (0-1)

Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turlarında ilk maçlar 12-13 Ağustos rövanşları ise 26-27 Ağustos'ta oynanacak. UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçları 14 Ağustos rövanşları ise 28 Ağustos'ta oynanacak.

Ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil edecek bir başka temsilcimiz Kayserispor ise UEFA Kupası'na 1. turdan katılırken, takımımızın rakibi 29 Ağustos'ta Monaco'da çekilecek kura ile belli olacak.


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin