7 Eylül 2008 Pazar

Encabezamiento 13

(otra maravilla) DİĞER MUCİZE
2010 Dünya Kupası elemelerinde milli takımımızla aynı grupta, 5. Grup'ta yer alan iki takımın maçında gülen taraf İspanya oldu. Murcia'da Nueva Condomina Stadı'nda oynanan maçta İspanya, Bosna Hersek'i David Villa'nın attığı golle 1-0 yendi.

EURO 2008'in şampiyonu İspanya, Bosna Hersek karşısında sanılanın aksine çok da rahat kazanmadı. Sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen Fernando Torres ve David Silva gibi iki önemli oyuncusunun yokluğunda, EURO 2008 şampiyonluğu sonrasında ilk defa seyircisi önüne çıkan Boğalar, gol yağdıramadı. Fenerbahçe'nin teknik direktörü Luis Aragones'in yerine takımın başına geçen bir başka tanıdık ismin, Vicente del Bosque'nin çalıştırdığı İspanya'da, Fernando Torres'in yerine 20 yaşındaki genç futbolcu Diego Capel ileri uçta yer aldı. İspanyol taraftarlar önce 27. dakikada Marcos Senna'nın direkten dönen topunda heyecanlandılar, 36. dakikada ise gol sevinci yaşamak için ayağa kalktılar. Çünkü maçın hakemi Craig Thomson penaltı noktasını göstermişti. Ancak topun başına geçen David Villa atıştan yararlanamadı ve seyircisinin hevesini kursağında bıraktı. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yşarıda İspanyollar mutlaka gol bulmalıydılar, ataklarını sıklaştırdılar ve golü buldular da. Maçın 57. dakikasında İspanyolların genç yeteneği Cecs Fabregas'ın mükemmel pasında topla buluşan David Villa topu ağlara gönderdi ve bir bakıma kendini affettirdi. Golün kahramanı Villa, 84. dakikada Fenerbahçeli Dani Guiza'ya yerini bıraktı. Maçın geri kalan bölümünde ise herhangi bir gol olmadı. İspanya belki taraftarı önünde müthiş bir şov yapmadı, belki golleri sıralamadı ama üç puanı alarak 2010 Dünya Kupası elemelerine iyi başlayan takım oldu. Bu arada maçta Bosna-Hersek'in kalaseni İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Kenan Hasagiç korudu.

Bu arada İspanya bu galibiyetle Dünya Kupası elemelerindeki yenilmezlik serisini 36 maça çıkararak, bu alanda rekoru elinde bulunduran Federal Almanya'yı yakalamış oldu. 28 Nisan 1993'te aldığı 1-0'lık Danimarka yenilgisinden beri hiçbir Dünya Kupası eleme maçında yenilmeyen İspanya, Bosna Hersek maçıyla birlikte o tarihten bu yana 26. galibiyetini elde etmiş oldu. İspanya bu tarihler arasında elemelerde 10 kere de berabere kalmıştı.



PİŞKİN
Ramon Calderon, Robinho'nun satılmasının Cristiano Ronaldo'nun satılmasıyla ilgisi olmadığını, Kaka'yı takımda görmek istediğini, David Villa ve Santi Cazorla ile ilgilenmediklerini söyledi.

Marca'nın sorularını yanıtlayan Calderon, takımın transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu:

“Manchester United müdürü David Gill ile konuştum ve Ronaldo'yu satmayacaklarını söyledi. Bunun açıkça sordum çünkü bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyordum”

“Aynı şekilde Villareal başkanı Fernando Roig ile görüştüm, Santi Cazorla'yı satmayacaklarını söyledi. Daha da üstelemedik. İsteseydik, sözleşmesindeki satın alma fiyatını öder oyuncuyu alırdık”

“Villa konusunda da Valencia bize 80 milyon fiyatla teklifte bulundu. Böyle bir miktarı gözden çıkarmayı hiç düşünmedik”

“Bu yaz Kaka'yı alabilirdik. Ancak teknik yönetim o alanda bir transfere gerek olmadığını söyledi”

“Robinho konusunda ise oyuncunun gitmek istediğini açıkça söylemesi bir hataydı. Bence menajeri onu yanlış yönlendirdi. Ancak bir kere söylendikten sonra kulübün çıkarlarını korumak benim işim. Cristiano takıma katılsaydı bile biz Robinho'yu satmayı düşünmüyorduk”

“Ronaldo konusunda bir iletişim problemi oldu. Medya karışmaya başlayınca işler karıştı. Oyuncunun Madrid'e gelmek istediği yönünde haberler aldık. Ancak dediğimiz gibi kulüp satmaya yanaşmadı”

“Şu anda oyuncunun hala kulübüyle sözleşmesi var ve bu konuda yapabileceğimiz bir şey kalmadı. Artık önümüzdeki yaza bakacağız”

“Ronaldo'dan gelmek istemediğine dair bir telefon almadık. Her ne kadar Ferguson bazı açıklamalar yapmış olsa da bizim Manchester United ile ilişkilerimiz hala harika”

“Ronaldo'nun Madrid'e gelmek istediğini söylemesinden oldukça mutluyuz ancak bu normal çünkü bütün iyi oyuncular burada oynamak ister”

İtalya son dakikada!
8. grupta Gök Maviler, Güney Kıbrıs'ı deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı.Maça hızlı başlayan İtalya, 8. dakikada Di Natale ile öne geçti.
Bu skoru uzun süre muhafaza edemeyen Azzurriler, 29. dakikada Aloneftis'in golüne engel olamadı ve skor 1-1 beraberliğe taşındı.
Son Dünya Kupası şampiyonu, son dakikada Di Natale ile bir gol daha bularak maçı zor da olsa 2-1 kazandı ve elemelere galibiyetle başladı.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin