7 Eylül 2008 Pazar

Evaristo: "Barca Alves'i özgür bırakmalı"


Brezilyalı efsane Evaristo de Macedo'ya göre Barcelona, Daniel Alves'den en iyi verimi alabilmek ve onun öldürücü ortalarından faydalanabilmek için, onu biraz daha serbest bir pozisyonda oynatmalı.

Hem Real Madrid hem de Barcelona'da oynamış olan 75 yaşındaki efsaneye göre, Barcelona, dünyadaki en iyi açık oyuncularından birisine sahip.

Fakat Pep Guardiola'nın, Alves'i kanatta serbest bırakmak istemeyip kendi taktiğine adapte etme çabası, oyuncunun verimini düşürebilir.

Evaristo'ya göre Barcelona, oyuncuyu aldığında onun nasıl oynadığını biliyordu. Şimdi yapılması gereken, Alves'in en iyi oynayacağı pozisyona göre bir taktik kurmak.

"Alves'in doğal oynama pozisyonunu değiştiremeyeceği açık. Çünkü o bir hücumcu ve çok özel yetenekleri var. Bunlardan faydalanılmaya çalışılmalı"

"Günümüz futbolunda orta sahalar çok kalabalık olduğundan, burada oynayan futbolcular çok meşgul oluyorlar. En iyi kanat adamları, takımını hücuma çıkarabilenler. Barcelona bunlardan birine sahip olduğu için çok şanslı"

Evaristo'ya göre Alves, Sevilla'da yıllardır beraber oynadığı arkadaşlarıyla uyum içinde oynayabiliyordu. Yeni takımında da aynı rahatlığı yakaladığında, gerçek performansını sahaya koyması çok büyük bir ihtimal.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin