22 Ekim 2008 Çarşamba

Olympiakos & GATE7 & Takis Tsoukalas


Galatasaray'ın UEFA Kupası'ndaki rakiplerinden Olympiakos'ta Şampiyonlar Ligi'nden elenerek yoluna devam eden ekipler arasında yer alıyor. Yunanistan temsilcisi Olympiakos CFP, 1925 yılında Pire şehrinde kuruldu. Kırmızı beyaz renklere sahip olan Olympiakos CFP, maçlarını 33.500 kişi kapasiteli Georgios Karaiskakis Stadyumu'nda oynuyor.
Galatasaray'ın, UEFA Kupası'nda sezonu açacağı ilk mücadelede karşılaşacağı Yunanistan Ligi'nin geçtiğimiz sezonki şampiyonu Olympiakos'un Avrupa ve lig performansı şu şekilde..


Olympiakos, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Anorthosis Famagusta'ya deplasmanda 3-0 yenildi, evinde ise rakibini 1-0 mağlup etmesine rağmen Devler Ligi'nin kapısından dönerek UEFA Kupası'na katıldı.

UEFA Kupası 1. turunda Danimarka'nın FC Nordsjælland takımıyla eşleşen kırmızı beyazlılar, deplasmanda 2-0, evinde ise 5-0 galip gelerek gruplara katılma hakkını elde etti.

Olympiakos, Avrupa kupalarında bugüne kadar iki kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Yunan ekibi, 1998-99 Sezonu'nda Şampiyonlar Ligi'nde, 1992-93 Sezonu'nda da Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynadı.

Galatasaray'ın, 2003-2004 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda 3-0 yenilip, kendi sahasında 1-0 mağlup ettiği Yunanistan temsilcisi, bugüne kadar Avrupa'da 183 karşılaşmada 66 galibiyet, 80 mağlubiyet, 37 de beraberlik aldı.



-SON 12 SEZONUN 11'İNDE ŞAMPİYON OLDULAR-
Olympiakos, Avrupa kupalarında rakip filelere 229 gol gönderirken, 287 gol yedi.

Son dört yılını ligde şampiyon bitiren, son 12 sezonun ise 11'ini şampiyon tamamlayan Olympiakos, yeni sezona fırtına gibi bir giriş yaptı ve 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ile 16 puan toplayıp liderlik koltuğuna oturup en yakın rakibi PAOK'a 4 puan fark attı.

-KADRO-
Olympiakos'un bu sezon Avrupa kupalarında mücadele eden kadrosu şöyle:

Kaleciler: Leonidas Panagopoulos, Pavol Kovac, Antonis Nikopolidis

Defans: Christos Patsatzoglou, Didier Domi, Leonardo, Georgios Galitsios, Michal Zevlakow, Paraskevas Antzas, Avraam Papadopoulos, Anastasios Pantos, Vassilis Torosidis

Orta Saha: Ieroklis Stoltidis, Oscar Gonzalez, Predrag Djordjevic, Konstantinos Mendrinos, Dudu, Konstantinos Mitroglou, Sebastian Leto, Fernando Belluschi

Forvet: Luciano Galletti, Darko Kovacevic, Diogo Luis Santo


Olympiakos Taraftarları



Olympiaokusun en bilinmiş taraftar grubu Gate7'dir.Ezeli düşmanları Gate13 olan Panathinaikosa taraftarlarına karşı kurulmuştur.Deplasman olsun iç saha olsun Futbol ve basketbolda sağlam tribün grubu oldukları bilinir.



Tribündeki abileri Takis Tsoukalas'dır biraz garip bir abidir .Netten baktığımda bir sürü garip fotolarını buldum Panathinaikos taraftarlarının hazırladığı gayet açık Youtube'da bulduğum videolar ondan daha bir garip çözemedim bu adam ne ayak...Bazen Gate7 diye yayınlanan Tvshowda bulunurmuş gece yarısı müdavimlerinin tanıdığı;diğer takım taraftarlarınında telefonla bağlanabildiği programda çeşitli fırlamalıklar yaptığı söylenir.Kendiyle klişeleşmiş sözüde,milletin taşı gediğine koymadan Okan Bayülgen gibi hattı direk kesmesi ANTE GEİA (Άντε Γειά!) yani bir anlamda güle güle demesi.Youtube'da bunla ilgili baya video var...Extra3 Channel'da yeni bir tv showla ekranlara dönüş yaptığı söyleniyor.





Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin