22 Ekim 2008 Çarşamba

UEFA Champions League Dün Gece

Tatlı YENİLGİ
Liverpool'dan bugün intikamımızı al
Aragones uçurumun kenarına gidiyor

Juventus 2-1 R.Madrid

Serie A'da bir aydır galibiyete hasret olan ve teknik direktör Claudio Ranieri'nin konumu tartışılmaya başlanan Juventus Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'i Torino'da devirerek rahat bir nefes aldı, "Ranieri'nin yerine Mancini gelecek" iddiaları da bir süre için kesilmiş oldu.

Ev sahibi İtalyanlar maça çok hızlı başladı; tecrübeli kaptan Del Piero 5. dakikada fileleri havalandırarak taraftarını sevince boğdu.

Juve ikinci yarıya da çok hızlı başladı; sezon başında alınan Amauri farkı ikiye çıkararak taraftarına gol sevinci yaşatan isimdi.

Real Madrid karşılaşmanın 66. dakikasında Van Nistelrooy'la umutlandı; "Uçan Hollandalı" Arjantinli takım arkadaşı Heinze'nin ortasında farkı bire indirdi.
05' [1 - 0] Del Piero
49' [2 - 0] Amauri
66' [2 - 1] Van Nistelrooy

Villareal 6-3 Aalborg

El Madrigal'de gol yağmuru vardı; "Sarı Denizaltı" Villarreal'in Danimarkalı konuğu Aalborg BK'yı eli boş uğurlarken taraftarlar tribünde oturmaya bile vakit bulamadı. Nihat'ın sakatlığı sebebiyle forma giyemediği gecede 9 gollü bir futbol ziyafeti vardı, hat-trick yapan Llorente gecenin yıldızıydı.



19' [0 - 1] Saganowski
28' [1 - 1] Rossi
33' [2 - 1] Capdevila
36' [2 - 2] Enevoldsen
67' [3 - 2] Llorente
70' [4 - 2] Llorente
77' [4 - 3] Johansson
79' [5 - 3] Pires
84' [6 - 3] Llorente

Porto 0-1 D.Kiev

17. dakikada Lucho Gonzalez'in vuruşunda direği geçemeyen ev sahibi Porto, 27'de kalesinde golü gördü. Konuk Dinamo Kiev Oleksandr Aliev'in şık golüyle öne geçti. Yaklaşık 30 metreden kazanılan serbest vuruşta köşeden ağları havalandıran Aliev, kaleci Nuno'yu çaresiz bıraktı.

27' [0 - 1] Aliyev

Temsilcimiz Fenerbahçe'nin Arsenal ile oynadığı gecede, Porto'yu evinde deviren Dinamo Kiev, puanını 5'e çıkardı ve 2. sıraya yerleşti. Porto ise 3 puanda kaldı ve 3. sıraya geriledi.

S.Bükreş 3-5 Lyon

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Steau Bükreş ile Lyon arasında oynanan karşılaşma gol yağmuruna sahne oldu, 3 puanı ise konuk ekip cebine koydu! Steau karşısında önce 2-0, sonra da 3-2 geriye düşen Fransa şampiyonu, mücadeleyi bırakmadı ve galibiyete uzandı!

8-Bernhardt 1-0
11-Goian 2-0
23-Keita 2-1
32-Benzama 2-2
44-Petre 3-2
70-Fred 3-3
72 Benzema 3-4
93 Fred 3-5

Manu 3-0 Celtic

2008/09 Sezonu'nda ünvanını korumak isteyen son Şampiyonlar Ligi şampiyonu "Kırmızı Şeytanlar" Manchester United; "Ada Derbisi"nde konuk ettiği İskoç Celtic'i Old Trafford'da 3 golle geçti, sahasındaki yenilmeme serisini 17 maça çıkardı.

Mücadelenin 30. dakikasında Nani'nin ortasında O'Shea topu Berbatov'la buluşturdu, ofsayt diye duraklayan savunma Bulgar oyuncunun golüne engel olamadı.

İskoçlar Berbatov'u tutamıyordu; Bulgar oyuncu "Ada Derbisi"nde takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak 51. dakikada Old Trafford'u rahatlattı.

Tevez'in ortasında Celtic ağlarının 3. kez havalanmasını sağlayan Rooney taraftarını coşturdu.

30' [1 - 0] Berbatov
51' [2 - 0] Berbatov
77' [3 - 0] Rooney




B.Münih 3-0 Fiorentina

Bundesliga'da istediği sonuçları alamayan Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi F Grubu 3. maçında kazanmasını bildi! Serie A ekibi Fiorentina'yı konuk eden Bavyera ekibi, sahadan 3-0'lık sonuçla galip ayrıldı ve yoluna devam etti!


Luca Toni'nin uzun pasıyla buluşan Klose, Alessandro Gamberini ile girdiği ikili mücadeleyi kazanıp penaltı noktasına doğru ilerledi ve düzgün bir vuruşla kaleci Sebastien Frey'i mağlup ederek takımını 4. dakikada öne geçirdi.

25'te Mor Menekşeler'in penaltı noktasına doğru Ribery'nin gönderdiği topu Juan Manuel Vargas kaçırınca ceza sahasına doğru koşu yapan Bastian Schweinsteiger sol ayağıyla yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı ve farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Bayern maçın 90. dakikasında Ze Roberto ile skoru 3-0 yaptı.

Karşılaşmayı 3-0 kazanan Bayern Münih, 3 maç sonunda puanını 7'ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Konuk Fiorentina ise 2 puanda kaldı.

Zenit 1-1 Bate

Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 3. maçında Belarus temsilcisi BATE Borisov'u Petrovskiy Stadı'nda konuk eden 2007/08 UEFA Kupası şampiyonu Zenit St. Petersburg; yenik duruma düştüğü maçta beraberliği, ilk yarıda bir topu da direkten dönen Fatih Tekke'yle kurtarırken grupta da puanla tanışmış oldu

Mücadele öncesinde iki takımda da sakat veya cezalı isim yoktu, taraflar karşılaşmaya ideal kadrolarıyla çıktılar. Zenit St. Petersburg maça hızlı başlayan taraftı; Rus ekibi ilk dakikalarda Arshavin-Danny ikilisinin geliştirdiği ataklarla gol aradı.

2. yarının hemen başında Zenit çok ilginç bir gol kaçırırken başrollerde yine Arshavin ve Fatih Tekke vardı. Rus oyuncu rakiplerinden birer birer sıyrılıp ceza sahasına girdi ve penaltı noktası civarından yerden bir vuruşla topu filelere göndermek istedi. Kaleci Veremko'nun hamle yapamadığı pozisyonda filelere doğru yönelen top Fatih Tekke'ye çarparak inanılmaz bir şekilde oyun alanına geri geldi ve Zenit golden oldu

İlk yarıda BATE'den çok daha etkili olan ve rakibi üzerine giderek gol arayan Zenit 52. dakikada şok oldu; konuk ekip adına fileleri havalandıran Niakhaichyk Petrovskiy Stadı'nda soğuk bir rüzgar estirdi.

Petrovskiy Stadı beklediği golü 80. dakikada buldu, beraberliği sağlayansa tanıdık bir isim Fatih Tekke oldu. Savunmadan atılan uzun topa hareketlenen milli oyuncu kaleci Veremko'nun açısını daraltmak için üzerine doğru çıkmasına rağmen topa voleyu vurdu ve fileleri havalandırdı. Fatih'in golüyle beraberliği kurtaran Rus temsilcisi grupta puanla tanışırken, BATE 2 puana yükseldi.

52' [0 - 1] Niakhaichyk
80' [1 - 1] Fatih Tekke

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin