1 Ocak 2009 Perşembe

Çeçen Panteri Pancu


Türkiye’ye gelmiş geçmiş en renkli yabancı futbolculardan biriydi. 17 Nisan 2005’te, Kadıköy’de Beşiktaş’ın F.Bahçe’yi 4-3 yendiği unutulmaz maçta kaleci Cordoba kırmızı kart görünce kaleye geçmiş ve “Kadıköy Panteri” diye anılmıştı. Henüz 31 yaşındayken, iniş çıkışlı kariyerinde yeni, belki de son durağı Çeçenistan oldu. Hafta sonu iki gol attı ama takımını kurtaramadı...

Danile Gabriel Pancu’dan (Panku) söz ediyoruz. Beşiktaş ve kısa süreli Bursaspor deneyiminden sonra Rapid Bükreş’e dönen Pancu, geçen temmuz ayında Rusya Premier Ligi’nin yeni takımı, Çeçenistan’ın Terek ekibine transfer olmuştu.

Grozni ekibi Terek, ligin son maçında Samara deplasmanında Krılya Sovyetov’a 4-3 yenilirken, Pancu 62’inci dakikada oyuna girdi, 10 saniye sonra ilk golünü attı. 79’da bir gol daha attı ama 4-3’lük mağlubiyeti önleyemedi. Herkesin “Küme düşer” dediği Terek, ligi 10’uncu sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı. “Kadıköy Panteri” Pancu, kariyerinin son yıllarında, savaşın izlerini saran Çeçenistan’da ekmeğini kazanmaya devam ediyor... Grozni'ye gelişi de "kabarık bir transfer bedeli" ile açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin