18 Temmuz 2008 Cuma

Dünyanın en iyi golcüsü Wigan'da ?

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Wigan Athletic, FIFA istatistiklerine göre şu anda dünyanın en iyi golcüsü olan Mısırlı Amr Zaki'yi kiralık olarak renklerine bağladı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından şu anda dünyanın en iyi golcüsü olarak gösterilen Mısır Milli Takımı ve Mısır Ligi takımlarından Zamalek'in 25 yaşındaki yıldızı Amr Hassan Zaki, Premier Lig ekiplerinden Wigan Athletic'le transfer oldu. Wigan, Mısırlı futbolcuyu Zamalek'ten 1 yıllığına kiralık olarak alırken, İngiliz ekibinin Zamalek'e 1 milyon pound ödeyeceği bildirildi.

Zaki, Mısır Milli Takımı'yla çıktığı 48 maçta 27 gol atma başarısı göstermiş ve takımının bu yılın başlarında Gana'da üst üste ikinci kez Afrika Uluslar Kupası Şampiyonu olmasında büyük pay sahibi olmuştu. Transferle ilgili olarak bir açıklama yapan Wigan Teknik Direktörü Steve Bruce, "FIFA istatistiklerine göre Zaki dünyanın bir numaralı golcüsü. Ülkesi için büyük bir yıldız. Ümit ediyorum bizim içinde öyle olur" dedi.

Pazartesi günü sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşme imzalaması beklenen Zaki, Premier Lig'de 8 golden fazla atması galinde 500 bin pound daha alacak.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin