18 Temmuz 2008 Cuma

Ve Ferguson açıkladı!

İngiltere Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Manchester United'da teknik direktör Alex Ferguson birçok takımın transfer listesinde bulunan Dimitar Berbatov'u yaz sonuna kadar kadrolarına katacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz sezon Tottenham formasıyla 23 gol atan ve tüm dikkatleri üzerine çeken Bulgar yıldız Dimitar Berbatov, bu performansıyla başta Barcelona ve Real Madrid olmak üzere birçok takımın transfer listesine girmişti. Ancak Berbatov'un geleceği tartışılırken sürpriz açıklama Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson'dan geldi. İngiltere'de yayın yapan The Sun Gazetesi'ne konuşan Alex Ferguson, Berbatov için Tottenham'a transfer teklifi yaptığını ve yıldız futbolcunun yaz bitmeden takıma katılacağına inandığını söyledi. Ferguson konuyla ilgili açıklamasında, "Tottenham'a Berbatov için bir teklif yaptım. Umutluyum, sözleşme yapacağız. Berbatov, hücum gücümüze çok katkı sağlayacak" dedi.

Manchester United'ın Berbatov için Tottenham'a 20 milyon pound artı bir futbolcu önerdiği iddia edilirken Ferguson tekliflerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.
Kariyerine 1999 yılında CSKA Sofya'da başlayan Berbatov, 2 yıl top koşturduğu Bulgar ekibinde 50 maça çıktı ve attığı 25 golle büyük takımların dikkatini çekti. Daha sonra Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen'e transfer olan Berbatov, Alman ekibiyle 2001-2006 yılları arasında 154 maça çıktı ve 69 gole imzasını attı. 2006 yılından beri Tottenham'da top koşturan 27 yaşındaki Berbatov, Bulgaristan Milli Takımı'nın da kaptanlığını yapıyor. 1999 yılından beri milli forma altında mücadele eden Berbatov, 65 kez milli maça çıkarken 39 gole imzasını attı.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin