15 Eylül 2008 Pazartesi

Encabezamiento İtaly(Lavezzi,Maradona,Juventus,Roma,Ranieri)

Juventus sezonun ilk galibiyetini aldı

Seri A’da ikinci haftanın kapanış maçında kendi evinde Udinese’yi ağırlayan Juventus, rakibini Amauri’nin attığı tek golle mağlup ederek üç puanın sahibi oldu. Sezona Fiorentina deplasmanında aldığı beraberlikle açan ve taraftarlarını biraz olsun üzen siyah-beyazlı ekip, bekleneni yaptı ve ligdeki ilk galibiyetini aldı. Teknik direktör Claudio Ranieri, maçtan önce yaptığı basın açıklamasında sadece Di Natale’den çekindiklerini belirtmesine rağmen İtalyan forvetin maçta suskun olması Juventus’a yaradı.

Etkili oynayamayan ve Juventus’un baskısına teslim olan Udinese’nin, doksan dakika boyunca sadece dört şutu vardı. Oyuna bariz hakim olan Juventus, bulduğu pozisyonların birini 67. dakikada değerlendirince de kendisine yeteni aldı ve üç puanın sahibi oldu. Gol, cezasahası dışından çektiği şutla topu filelerle buluşturan Amauri’nin ayağından geldi.

İkinci haftayı galibiyetle kapayan Juventus, hafta sonunda dört puana ulaştı ve altıncı sıraya yerleşmiş oldu. Üç puanı bulunan Udinese ise Juventus’un hemen arkasında yerini aldı. Ranieri Milan’ın durumuna şaşırdı

Kırmızı siyahlı ekip hiç şüphesiz Flamini, Zambrotta ve Ronaldinho transferleri ile bu sezon şampiyonluğa oynamak istiyor.

Ancak Milan ligin ilk iki haftasında henüz puan almayı başaramadı. Juventus teknik direktörü Claudio Ranieri bu konuda şaşkınlığını gizlemiyor

“Açıkçası Milan’ın böyle bir krize girmesini beklemiyordum. Yine de Genoa’nın iyi bir kadrosu var ve onlara kaybetmekte utanılacak bir durum yok”

“Inter geçen yıldan farklı olarak tek santrafor ve beş orta saha ile oynuyor”

“Chelsea’nin oynadığı sisteme benziyor. Bir kere sisteme alıştılar mı onları yenmek zor olacak”

Ranieri’nin takımı dün gece Udinese’yi Amauri’nin golüyle 1-0 mağlup etti.


Lavezzi, Maradona ile karşılaştırılmak istemiyor



Lavezzi, Serie A’nın ikinci haftasında gösterdiği performansla Napoli'nin aldığı 2-1'lik Fiorentina galibiyetinde önemli rol oynadı.

Yaptığı toplu ve topsuz koşularla Mor Menekşelerin defansını hallaç pamuğu gibi atan 23 yaşındaki oyuncu, Marek Hamsik’in attığı beraberlik golünün de hazırlayıcısı oldu. Tek başına yaptığı müthiş koşu sonrası Napoli tarihinin en büyük oyuncularından Diego Maradona’ya benzetilmeye başlandı.

Lavezzi’nin yeteneği, oyun tarzı ve Arjantin vatandaşı olması Napoli’ye 1987 ve 1990 yıllarında tarihinin iki şampiyonluğunu yaşatan Maradonayla karşılaştırılmasına yetse de genç oyuncu hiç kimsenin Maradona gibi olamayacağını düşünüyor.

Dünkü maçın ardından konuşan genç futbolcu “Lütfen, Maradona ve beni karşılaştırmayın, o en büyük futbolculardan biri. Fakat elbette insanların beni onunla karşılaştırması çok önemli” dedi.

Serie A’ya iyi bir başlangıç yapan Napoli ve Lavezzi, ligin ilk haftasında Roma ile 1-1 berabere kalmıştı.


İtalya'da stad hapishaneleri gündemde

İtalya'da tribün şiddetinin önüne geçmek için bir birinden uçuk fikirler ortaya atılmaya devam ediyor.İtalya'da taraftarların olay çıkarmaya devam etmesi halinde yeni bir metod uygulanmaya başlanacak: 'Stad Hapishaneleri'

İtalya Lig Başkanı Antonio Matarrese bugün yaptığı açıklamada "Eğer gerekirse, stadlara hapishaneler inşa edebiliriz. Böylece bir suç işlendiği anda cezası kesilmiş olur" diye konuştu.

İtalya'da bu gibi çılgınca fikirler, Napoli taraftarlarının Roma deplasmanına giderken trende çıkardığı taşkınlıklardan dolayı ortaya atılmaya başlandı.

İtalya İçişleri Bakanlığı ise bugünden itibaren televizyonlarda ve stadlarda şiddetin önüne geçmek için yeni bir reklam fimi yayınlamaya başladı.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin