15 Eylül 2008 Pazartesi

Henry Henry Henry Thierryyyyy Henry

Henry’nin son şansı
Barcelona’daki performansıyla oldukça eleştirilen Thierry Henry, hala eski günlerine dönemedi. Önündeki birkaç karşılaşma, Fransız oyuncunun Nou Camp’daki son şansı olarak değerlendiriliyor.

Geçtiğimiz sezon Arsenal’den Barcelona’ya transfer olan ancak sezon boyunca beklenen performansı yakalayamayan Fransız yıldız oyuncu, yeni sezon başlamasına rağmen hala kendini gösteremedi. Eski günlerini mumla aratan Henry’nin asıl probleminin ise hem fiziksel hem de psikolojik olduğu düşünülüyor.

Katalan merkezli spor gazetesi Sport’un incelemesine göre Henry’nin morali, Guardiola’nın sezon öncesi verdiği sözünü yerine getirmemesi nedeniyle daha da kötüleşmiş. Habere göre genç teknik adam, sezon öncesinde Samuel Eto’o’nun gidişinden sonra Henry’yi takımın yeni ‘9 numara’sı yapacağına söz vermiş ancak Eto’o’nun takımda kalması üzerine bunu gerçekleştirememiş ve bu da eski Arsenal’li oyuncunun moralini bozmuş.

Teknik direktör Pep Guardiola, sıkıntılı Henry’yi Nou Camp’daki imajının daha da kötüye gitmemesi için Racing Santander maçında kadroya almadı.

Guardiola’nın, Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacakları Sporting Clube de Portugal karşılaşmasında Henry’ye görev vereceği düşünülürken, bu ve bundan sonraki birkaç maç Henry’nin son şansı olarak değerlendiriliyor. Bu zaman içerisinde forvet oyuncusu kendini toparlayamazsa, Barcelona yönetimi büyük bir ihtimalle Ocak ayında yıldız oyuncuyu satışa sunacak

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin