14 Eylül 2008 Pazar

GalataSarayımız 1 - Antalyaspor 1

Galatasarayımız, Kayseri'den sonra Antalyaspor ile Ali Sami Yen'de berabere kaldı
G.Saray 1-1 Antalya


Turkcell Süper Lig 3. hafta karşılaşmasında Galatasarayımız, Antalyaspor ile Ali Sami Yen Stadı'nda 1-1 berabere kaldı. İlk yarısı 1-1 berabere biten mücadelede Galatasarayımızın golünü 11. dakikada Shabani Nonda attı. Konuk ekip Antalyaspor'a beraberliği getiren golü 32. dakikada Ngwenya kaydetti. 90. dakikada Antalyaspor'dan Yalçın, 2. sarı karttan ve Ömer maç sonrası Lincoln ile girdiği tartışma sonrasında kırmızı kart görerek oyun dışında kaldılar. Galatasarayımız bu skorla geçen haftaki Kayserispor beraberliğinden sonra ikinci puan kaybını Ali Sami Yen'de yapmış oldu.

Sağ bek Hasan!

Turkcell Süper Lig'de 3. hafta karşılaşmasında Galatasarayımız, Antalyaspor'u Ali Sami Yen'de ağırladı. Teknik direktörümüz Michael Skibbe, Antalyaspor ile oynanan Turkcell Süper Lig maçında Lincoln'ü yine yedek soyundurdu. Kayserispor maçında ilk 11'de yer vermediği Brezilyalı oyuncuyu Antalyaspor karşılaşmasında da yedek bırakan Skibbe, forvette Nonda ve Ümit'e yer vererek çift forvetli oyun düzene döndü.

Genç Aydın'ı da ilk 11'de oynatan Alman çalıştırıcı, Uğur, Linderoth ve Barış'ın sakatlıkları nedeniyle sağ bekte Hasan'ı oynatmak zorunda kaldı.

Skibbe, Hakan'ın sakatlığında sol bekte de Volkan'a yer verirken, yeni transfer Milan Baros yedek soyundu.

Hızlı başladık

Galatasarayımız maça Ali Sami Yen'deki taraftarının da desteğiyle maça hızlı başladı. İlk dakikalarda Antalyaspor kalesini abluka altına alan Galatasarayımız'ın golü 11. dakikada geldi. Arda Turan'ın sağ kanada attığı pasta topla buluşan Aydın'ın içeriye kestiği etkili ortada topla buluşan Shabani Nonda Galatasarayımızı öne geçiren golü attı. 1-0.

Gol ve sonrası...

Sarı kırmızılı takımımız, golden sonra Antalyaspor'a karşı çok net bir atak geliştiremedi. Ve dakikalar 32'yi gösterdiğinde golü kalemizde gördük. Anyalyaspor'lu Uğur'un ortasında penaltı noktasında yükselen Ngwenya, De Sanctis'in sağından topu ağlara yolladı. Karşılaşmanın son dakikasında Galatasarayımız 2. gole çok yaklaştı. Aydın'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta Arda çok şık bir vuruş yaptı, ne var ki Ömer bu pozisyonu aynı güzellikte kurtararak topu uzaklaştırdı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

2. yarıya da tutuk başladık

Karşılaşmanın 2. yarısındaki ilk önemli atağı Antalyaspor yakaladı. Antalyaspor'un beraberlik sayısını kaydeden Ngwanya 48. dakikada De Sanctis ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu az farkla auta gönderdi.

Teknik direktörümüz Skibbe, 59. dakikada Ümit Karan'ın yerine Milan Baros'u oyuna aldı. Baros'un oyuna girmesiyle Galatasarayımız daha organize ataklar geliştirmeye başladı. Skibbe 70. dakikada bir oyuncu değişliği daha yaparak Ayhan'ın yerine Lincoln'u sahaya soktu. Son dakikalarda Antalya'yı sahasına hapseden takımımız, arzuladığı aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın 90. dakikasında Antalyaspor'dan Yalçın Ayhan'a yaptığı faulden ötürü 2. sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. ve 90 dakika ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 berabere bitti.

Karşılaşma bitti ama...

90 dakika sonunda takımlar soyunma odasına giderken ilginç bir olay yaşandı. Antalyaspor'un file bekçisi Ömer ile Lincoln arasındaki tartışmanın sonunda, hakem Bülent Yıldırım Ömer'e kırmızı kart göstererek soyunma odasına gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR

8 dakikada Kewell'ın ceza sahası dışından sert şutunda top direğin dibinden auta çıktı.
11. dakikada Galatasaray atağında Ümit Karan'ın topuk pasıyla ceza sahasında topla buluşan Nonda, takımını 1-0 öne geçirdi.
32. dakikada Antalyaspor'un sağ kanatta kazandığı serbest vuruşu Uğur kullandı. Uğur'un ceza sahasına ortasında Ngwenya, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 1-1
44. dakikada Arda'nın ceza sahasından ert şutunda kaleci Ömer, topu köşeden çıkardı. Dönen topu tekrar Arda kaleye gönderdi, kaleci Ömer yine topu uzaklaştırdı.
47. dakikada Galatasaray defansının arkasına sarkan Ngwenya, kaleci Sanctis ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, top yandan auta çıktı.
54. dakikada Antalyaspor defansından dönen topu önünde bulan Volkan Yaman'ın şutunda kaleci Ömer topa sahip oldu.
71. dakikada Nonda'nın ortasında Milan Baros, kafayla vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı.
84. dakikada Meira'nın uzaktan sert şutunda kaleci Ömer, topu ayaklarıyla kornere çeldi.
89. dakikada Antalyaspor kontra atağında Volkan Arslan'ın pasıyla sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Ali Zitouni, topu vurmakta gecikince kaleci De Sanctis, tehlikeyi önledi.
Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından saha içinde yaşanan gerginlikte Antalyaspor kalecisi Ömer, kırmızı kart gördü.

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Selçuk Kaya, Erhan Sönmez
GALATASARAY: De Sanctis, Hasan Şaş, Meira,Servet, Volkan Yaman, Aydın,Ayhan, (Lincoln dk. 70), Arda,Kewell, (Mehmet Topal dk. 77), Nonda, Ümit, (Milan Baros dk. 59)
YEDEKLER: Aykut, Emre Aşık, Serkan Kurtuluş, Alparslan
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
ANTALYASPOR: Ömer, Uğur, Dziewicki, Yalçın, Şenol, Ertuğrul, (Recep dk. 90+ ?), Korhan, (Vahap dk. 38 ), Sedat, Zitouni, Ngwenya, (Volkan Arslan dk. 77 ), Djiemdua
YEDEKLER: Fevzi, Orhan Ak, Hakan, Fatih
TEKNİK DİREKTÖR: Joseph Jarabinsky
GOLLER: Nonda (dk. 11), Ngwenya (dk. 32)
KIRMIZI KARTLAR: Yalçın (dk. 90+2), Ömer (Maç sonrası)
SARI KARTLAR: Nonda, Kewell, Aydın, Ayhan (Galatasaray), Korhan, Şenol, Dziewicki, Yalçın, Ertuğrul, Ömer (Antalyaspor)

Kaynak: Webaslan.com

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin