24 Eylül 2008 Çarşamba

Arrivederci Kazım KANAT

Zatürre teşhisiyle geçtiğimiz hafta Amerikan Hastahanesi'ne kaldırılan Kazım Kanat yoğun bakıma alınmıştı ve bu sabah solunum yetmezliği sebebiyle hayata veda etti.. Uzun süredir amansız hastalığı, kanser ile de mücadele eden Kanat 9 yıldır hayat savaşı içindeydi.
Kazım Kanat

Öğretmen Mehmet ile Ayşe Kanat'ın dört çocuğundan biri. Liseyi İskenderun'da, Gazetecilik Okulu'nu İstanbul'da bitirdi. TV'de "yılın yorumcusu" ödülünü aldı. Radyo'da "yılın programcısı" ve "yorumcusu" seçildi. Yazılı medyada ise çok sayıda (haber, yorum, araştırma ve fotoğraf) dallarında ödüller aldı. 35 yıldır mesleğin içindeydi. Beşiktaş konusunda ayrıntılı yazılar yazıyordu. Spor dergilerinde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. Hürriyet, Sabah ve Akşam gazetelerinde muhabir ve spor müdürü'ydü. Halen Sabah ve Sporx'te yazılarını sürdürüyordu. 1999 yılında kansere yakalanan ve kanseri tek akciğerine de sıçrayan Kazım Kanat, Bodrum'da bir yatta hayat mücadelesini emin adımlarla sürdürüyordu. Pek çok kitapta yazmıştır.

Kitapları
Yaşanan Hayat, Hayaller Değil (2006)
Eyvah! Oğlum Mozart Dinlemiyor (2003)
Kanseri Nasıl Yendim? (2003)
Önce Beşiktaş Vardı (2003)

2 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

nasıl der ecnebiler R.I.P.

Allah mekanını cennet etsin.

ultrasArtiglio dedi ki...

aynen dostum mekanı cennet olsun artık Şerefle Hakkıla Optikle izlerler Beşiktaşı.Kör olur badem gözlü olur hesabından değil şu hayata tutunuşundan Kansere karşı duruşundan sivri dilli ters olmasından severdim en azından kendi bildiği doğruyu savundu...

Blog Widget by LinkWithin