25 Eylül 2008 Perşembe

Il Titolo







Menez Barca, Milan ve Chelsea’yi reddetti

Menez bu yaz transferin gözdesi olan genç oyunculardan bir tanesiydi ve 21 yaşındaki oyuncu Monaco’dan bu sene Roma’ya transfer olmuştu.

Fransız orta saha oyuncusu yeni takımında henüz istediği performansı sergilemese de otoriteler tarafından geleceğin Zidane’ı olarak gösteriliyordu.

Menez’in menajeri Alain Miglaccio Chelsea, Barcelona ve Milan’ın da bu oyuncuyu istediğini ancak genç oyunculara şans tanımamaları nedeniyle tercihlerini Roma’dan yana kullandıklarını söyledi.

Alain Miglaccio açıklamalarına, “Roma’da da belki ilk on bir başlamayabilir. Ancak yavaş yavaş sonradan oyuna girerek takımın değişilmezlerinden olacağını düşünüyorum. Barcelona’ya gitse Eto’o, Messi gibi oyuncuların yanında şans bulamazdı” diyerek son verdi.

Zarate: "Lazio şampiyon olabilir"

Zarate bu sezon Katar’ın Al-Sadd takımından Lazio’ya transfer olmuştu. Genç oyuncu sezonun daha başı olmasına rağmen şampiyon olacaklarından emin olduğunu söyledi.

Bu sezon Lazio’nun sezona iyi başlamasında tığı dört gol ve oynadığı etkili futbol ile yardımcı olan 21 yaşındaki futbolcu gol krallığı sıralamasında ikinci sırada ter alıyor.

Dün akşam Fiorentina’yı 3-0 yendikleri maçta da mükemmel bir performans sergileyen Zarate: “Bu sene dördüncülükle yetinmeyeceğiz. Şampiyon olacağız. Mutluyum çünkü sezona süper bir başlangıç yaptık ve üst sıralardaki yerimizi hemen kaptık” diyerek iddialı konuştu.

Bu sezon kaç gol atabileceği sorusuna ise Zarate: “Zaten gol atmak için çalışıyorum. Kaç gol atacağımla ilgili bir rakam söyleyemiyorum ancak atabileceğim kadar gol atacağım” diyerek açıklamalarına son verdi.

Del Piero: "Maçın kontrolü bizdeydi"

Olimpico Stadı'nda oynanan maçta ilk yarıda Carvalho Amauri'nin golüyle öne geçen siyah beyazlı ekip, ikinci yarıda Gianvito Plasmati'nin golüne engel olamayarak sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmıştı.

Daha fazla sayıda fırsat yakalayan tarafın kendileri olduğuna inanan kaptan Del Piero, üç puan alamadıkları için son derece üzgün.

"Maçı en başlardan itibaren kontrol etmeye başladık. 1-1'den sonra da çok iyi oynadık ve son 20 dakikada birçok pozisyona girdik"

"Burada kazanmaya büyük bir açlık ve arzu var. Bu, oynadığımız her maçta görülebiliyor. Böyle devam etmeliyiz"

Sahanın zemininin bozukluğu hakkında da konuşan Del Piero, "Geçen sene zemin muhteşemdi. Şu an ise çok çirkin" dedi.

Juventus, pazar günü Sampdoria ile deplasmanda çok zorlu bir müsabakaya çıkarak Catania karşısında kaybettiği puanları telafi etmeye çalışacak.

Galliani: "Önemli galibiyet"

Ligin ilk iki haftasında da galip gelemeyerek kötü bir başlangıç yapan Milan’da yaralar Lazio ve Reggina galibiyetleriyle sarılmaya çalışılıyor. Son iki maçtaki iyi performanslarıyla puan tablosunda üst sıralara çıkan ekip, rakipleriyle olan puan farkını da kapatmaya başladı.

Roma, Fiorentina ve Juventus’un puan kaybettiği haftada altın değerindeki üç puanı alan Milan'da, Galliani, "Puan tablosundaki yerimizi iyileştirmek için bugün kazanmalıydık. Bizim açımızdan çok faydalı bir hafta oldu. Maçın sonlarına doğru biraz korktuğumu itiraf etmeliyim ama önemli olan kazanmaktı" dedi.

Açıklamalarına devam eden Galliani, “Cumartesi günü Shevchenko’yu Milan’da oynayacağı 300. maç dolayısıyla ödüllendireceğiz" dedi.

Borriello 3 maç yok

Eski Genoalı golcü, Milan'ın 2-1 kazandığı karşılaşmada sakatlandıktan sonra yerini Andriy Shevchenko'ya bırakmıştı.

Milan oyuncunun sakatlığıyla ilgili bir açıklama yapmazken, raporlar Borriello'nun Inter, Zurich ve Cagliari maçlarını kaçıracağı yönünde...

Boriello sakatlıktan yeni dönmüş ve son üç maçta takımının formasını giyebilmişti. Ancelotti hafta sonu oynanacak derbi maçında onun yerine başka bir isime şans vermek zorunda kalacak.

Bu maçta büyük ihtimalle Clarence Seedorf, Kaka ve Pato'yla birlikte ileride hatta oynayacak.

Vega: “Barcelona Real Madrid'den daha iyi”

Sezon başladığından beri 4 maç geride kalsada Real Betis, ilk golünü Barcelona'ya karşı ikinci yarıda bulabildi.

Sevilla ekibi bu sezon ligdeki ilk golünü, Luciano Monzon'un ayağından 329 dakika sonra Camp Nou'da bulabildi. Yine de Barcelona'ya 3-2 mağlup olmaktan kurtulamayan Betis'in defans oyuncusu Vega hafta sonu Real Madrid'i yenebileceklerini düşünüyor.

“Real Madrid, Barcelona kadar güçlü değil” diyen Vega, sözlerine “Zor bir maç olacak, fakat elimizden geleni sahaya yansıtıp mücadeleden kaçmazsak bu maçı kazanabiliriz” diyerek devam etti.

Sezonun ilk 4 maçında iyi bir performans gösteremeyen Betis, Katalan ekibi karşısında en azından yürekli oyunlarıyla geleceğe yönelik umut verdi. Yine de Betis hafta sonu Real Madrid'le olan maçını kaybederse işler daha da kötüye gitmeye başlayabilir.

“Kimliğimizi kazanmaya çalışıyoruz. Kötü sonuçlar aldığımızın farkındayız, fakat duruma iyimser bakmaya çalışıyoruz”

Barcelona karşısında ikinci yarıda attığı gollerle skoru 2-2'ye getiren Betis, eğer Eidur Gudjohnsen'nin golüne mani olabilse maçtan puan almayı başaracaktı.

Eto'o halinden memnun

Kamerunlu oyuncu, tekrar Barca taraftarının gözdesi olacağına inanıyor.

Ligin ilk birkaç haftasının ardından bazı kesimler, Eto'nun neden Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi ve lig şampiyonluğunu kazandığı sezondaki performansını gösteremediğini sorguluyordu.

Muhabirlerin sorularını yanıtlayan Samuel Eto'o, “Sakatlıkları geride bıraktım. Tekrar eski formuma kavuştuğumu, eski Eto'o olduğumu düşünüyorum” dedi.

“Geçen 3 sezonun ardından eski Eto'o olamayabilirdim. Çünkü bende yaşlanıyorum. Fakat bu sene aynı kazanma azmi ve takıma yardım etme gücünü kendimde buluyorum”

“Hiçbir zaman eskisi gibi golleri sıralayacağıma olan inancımı kaybetmedim. Şu an için önemli olan tek şey çok çalışıp takımımın kazanması için elimden gelenin en iyisini yapmak”

Transfer döneminde takımdan ayrılmayı düşünen Eto'o, gazetecilerin bu konuda ne düşündüğünü ve Barcelona'da kalıp kalmayacağı ile ilgili sorularına şöyle cevap verdi:

“Önümüzde uzun bir sezon var, bunu konuşup bir karar vermek için çok vaktim olacak”

Çarşamba akşamı Real Betis'le oynadıkları maçta Barcelona'da ki 100 gol sınırını aşan golcünün yeni hedefi bir 100 gol daha atabilmek.

“Bu benim için bir onur, çünkü attığım yüz gol takımım için elimden geleni yaptığımı ve bir çok maçta forma giydiğimi gösteriyor”

“Şu an çok mutluyum ve isteğim aynı formayla 200 gol sınırını da aşabilmek”

Laporta: "Hatalarımızdan ders çıkartmalıyız"

Dün akşam Real Betis’i konuk eden Barcelona 2-0 öne geçtikten sonra, yeşil beyazlılar skoru 2-2'ye getirmiş, fakat maçı zor da olsa 3-2 Barcelona kazanmıştı.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Laporta, "Herkes oyucuların sahada gösterdiği kazanma ruhunu ve fedakârlıkları gördü. İlk yarıda rakibe oranla daha fazla pozisyona girdik. Ama bu fırsatları ikinci yarıda değerlendirme şansına sahip olduk. Bu durum her geçen gün daha da olgunlaştığımızı gösterir" dedi.

Bu olumlu yorumlara rağmen Laprorta oyuncularını uyararak, "Bu maçtaki hatalar iyi değerlendirilip önümüzdeki Espanyol maçında tekrarlanmamalıdır" dedi.

Mijatovic, Raul'dan hiç şüphe etmemiş

İspanya'da sezonun 4. maçları geçmiş olsa da, Real Madrid bu sezon şampiyonluğa olan isteklerini çarşamba akşamı oynanan maçta Sporting Gijon'u 7-1 mağlup ederek henüz gösterebildi.

Real Madrid'in bu maçtaki gollerini Van der Vaart(3), Higuain, Robben ve Raul(2) kaydetti. Takım kaptanı Raul bu maçta attığı iki golle sezonu da açmış oldu.

Maçtan sonra verdiği demeçte Mijatovic, “Raul'dan hiç şüphe etmedik. İlk maçlarda gol atamamış olabilir, fakat o kulüp tarihinin en önemli isimlerinden ve eminim ki atacağı gollerle yine Real Madrid'i başarılara taşıyacaktır” dedi.

Raul'un bu maçta kaydettiği iki golün önemli olduğunu fakat daha da önemlisinin takımın performansı olduğunu kaydeden sportif direktör, takımın ilk maçlarda ki bocalamasından hiçbir zaman kaygı duymadığını açıkladı.

“Takım şu an iyi durumda ve bunu gösterdiler. Fakat bu maç kimseyi rehavete sokmamalı, önümüzde uzun bir maraton var”

Mijatovic ayrıca attığı 3 golle gecenin kahramanı olan Van der Vaart ile ilgili yaptığı açıklamada, “Van der Vaart bizim için önemli bir isim. Attığı gollerle de bunu kanıtladı. Hem onun hemde takımın performansından çok memnunuz” dedi.



Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin