22 Eylül 2008 Pazartesi

Encabezamiento MARCA &SPORT

Real Racingi De la Red ve Van Nistelrooy 2 golüyle geçerek 3 puanı deplasmanda kaptı.Marca çaın yıldızı olarak Higuaín'ı gösteriyor incedende Raul'e başka yollar gösteriyor.Raul'mu Higuaín'mi tartışmalarına kendince cevabını veriyor...
CALİDAD+ACTİTUD=VİCTORİA
La Liga'ya önce deplasmandaki Numancia mağlubiyeti, sonra da evinde Racing Santander beraberliğiyle başlayan Barcelona, sonunda kendine gelmişe benziyor. La Liga'nın üçüncü haftasında lig sonuncusu Sporting Gijon'a konuk olan Barca, oynadığı futbolla izleyenleri bir kaç sene önceye götürdü.

Maça sezonun ilk galibiyetini almak için çıkan Katalan ekibi, 27. dakikada Xavi ve 33'te Eto'o ile bulduğu gollerle bir anda 2-0 öne geçti. Barcelona, yakaladığı diğer pozisyonları gole çeviremeyince ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıya da hızını kaybetmeden başlayan konuk takım, 49'da Keita'nın golüyle farkı üçe çıkardı. Barca'nın bu golünün hemen ardından Maldonado skoru 3-1'e getirdi. Bu golün arından yine temposunu sürdüren Guardiola'nın ekibi, 70'te Iniesta ile farkı yeniden üçe çıkardı.

Maçın son bölümünde sazı eline alan Messi, son beş dakikaya sığdırdı iki golle maçın skorunu 6-1 olarak ilan etti.

Bu maçla birlikte ilk galibiyetini alan Barcelona puanını 4'e çıkarırken; dokuzuncu sıraya yükseldi. Sporting Gijon'sa sıfır puanla son sıradaki yerinde saydı.

0-1, Xavi (26')
0-2, Eto'o (32')
0-3, Jorge (p.p.) (48')
1-3, Maldonado (50')
1-4, Iniesta (69')
1-5, Messi (84');
1-6, Messi (89')

Hafta içi Maritimo’yu deplasmanda yenerek UEFA Kupası’nda gruplara kalma yönünde önemli bir avantaj sağlayan Valencia, Mestella’da Osasuna’yı ağırladı.

Rakip Osasuna sahayı iyi yayılıp fazla pozisyon vermezken, Azpilicueta’nın gereksiz yere gördüğü ikinci sarı kart sonrası oyundan atılmasıyla maçın dengesi değişti.

Ataklarını yoğunlaştıran Valencia, 81. dakikada Mata’nın ayağından galibiyet golünü buldu.

Günün diğer maçlarında ise hafta içi Manchester United ile golsüz berabere kalan Villareal, Numancia’yı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

İki takımın 10 kişi tamamladığı maçta Deportivo ile Mallorca golsüz berabere kaldı.

Gol sesini çıkmadığı bir diğer maçta Sevilla derbisiydi. Betis’in sahasında oynanan karşılaşmada iki ekip puanları paylaştı.

Malaga’yı son dakikalarda gelen golle mağlup eden Almeria böylece ikinciliğe yükselirken Athletic Bilbao da Valladodid’i 2-0 yendi.


Sahasında bu sezon müthiş bir performans sergileyen Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Schalke’yi 4-0 yenmiş; ligin ilk maçında da Malaga’yı aynı skorla devirmişti. Hafta arasında PSV deplasmanından da zaferle dönen Atletico, Huelva’ya da acımadı ve onu da dörtledi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Madrid takımı, Sergio Aguero’nun golüyle henüz 8. dakikada 1-0 öne geçti. Huelva ise Atletico karşısında silik bir futbol sergilerken, ilk 45 dakikada başka gol olmayınca ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıda da Huelva, güçlü Atleico Madrid karşısında etkili olamadı. Maniche 53’te takımını 2-0 öne geçirirken Sinama Pongolle attığı iki golle maçın skorunu ilan etti: 4-0.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin