26 Eylül 2008 Cuma

Serie A DERBİ AC MİLAN ve İNTER

İtalya Serie A`da hafta sonu oynanacak olan AC Milan - İnter derbisi öncesinde, Milan teknik direktörü Ancelotti İnter karşılaşmasını telafi maçı olarak gördüklerini söyledi. Ligde 4. hafta sonunda 6 puanla 9. sırada yer alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan kırmızı siyahlı ekipte tecrübeli teknik adam Ancelotti lige istediklerini gibi başlayamadıklarını belirterek, ¨Şüphesiz İnter bu süreçte bizden daha dayanıklı. Ama derbide herşey olabilir. Ligin başlangıcında aldığımız kötü sonuçları kapatmak için yenmeliyiz. Taraftarlarımıza kendimizi affettirmek için kazanmalıyız¨ dedi. İnter`de 600. maçını oynayan Arjantinli oyuncu ve takım kaptanı Javier Zanetti ise, ¨Zor bir maç olacak. Milan şampiyonluklarıyla önemli bir takım. Dengede bir maç olacak¨ demekle yetindi.

Milan'da Nesta, Viudez, İnzaghi, Pirlo, Borriello ve Senderos yok. İnter'de ise Muntari cezalı. Samuel, Figo, Jimenez ve Maxwell sakat.

Serie A'da şu ana kadar iki takım arasında oynanan maçlarda, AC Milan'ın 57 galibiyetine karşılık, Inter'in 61 galibiyeti bulunmaktadır. 52 karşılaşma berabere biterken. İtalya Kupasında galibiyet üstünlüğü 9'a 7 ile AC Milan'dadır. Şampiyonlar Liginde yine üstünlük AC Milan'da. 2 galibiyet ve 2 beraberlik bulunmaktadır. Diğer kupalar ve özel karşılaşmalarda da üstünlük 37'ye 23 galibiyet ile AC Milan'da bulunmaktadır. Toplamda Inter'in 395 golüne karşılık AC Milan'ın ise 426 golle rakip fileleri havalandırmış.

Milan ve İnter`in maçlarına kombine bileti olan taraftarlara, aynı gün açılacak Milano Sex Fuarı Mi-Sex`e giriş ücretinde indirim yapılacağı gibi, iki ünlü porno star Diana ve Nicole de kapıda taraftarları takımlarının formaları içinde öperek karşılayacak. Yılda iki kez düzenlenen ve 24 yıldır Milano`nun ev sahipliği yaptığı fuara 70 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Aşağıdaki videolar geçen yılki lig maçı ve 2006 yılında oynanan soluksuz geçen 4-3 İnterin galibiyetiyle biten maçtan.

AC Milan-Inter
4 MAYIS 2008



AC Milan VS Inter 3-4 (28/10/06)


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin