18 Aralık 2008 Perşembe

GalataSaray Tarinde Bugün


GALATASARAY 5-0 FENERBAHÇE

Milli Lig’in başlamasıyla futbolun heyecanı tüm ülkeye yayılmıştı. Önceki yılların liglerinden farklı olan ve İstanbul ile Anadolu’yu bir araya getirmeyi hedefleyen milli ligde oynanan bazı karşılaşmalar ise, o sezonki lig mücadelesinden, hatta şampiyon olan takımdan daha fazla konuşuluyordu. İşte böylesi maçlardan birisi de, 1960-1961 sezonunda Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 18 Aralık 1960 günü oynanmıştı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan muhteşem maç ve bu maçın tartışmasız kahramanı olan Metin Oktay ile hatırlanacaktı. Şimdiki adı İnönü olan o günlerin Dolmabahçe Stadındaki maça seyircilerin ilgisi büyük olmuştu. 28.900 seyirci 232.828 TL hasılat ödeyerek, tribünleri doldurarak bu büyük maçı izlemişti. Bu maç Galatasaray adına tarihe geçen bir maç olmuştu. Galatasaray ezeli rakibini çok üstün bir oyundan sonra 5-0 gibi tarihi bir farkla yenecekti.

Bu maçın bir anlamda tarihe geçmesine neden olan gelişme, sadece Galatasaray’ın ezeli rakibine beş gol atması değildi. Bu maç aynı zamanda Metin Oktay’ın da maçı olmuştu. Metin Oktay’ın maçı olarak geçen bu karşılaşmaya Galatasaray çok hızlı bir tempoda başlamış ve ilk dakikadan itibaren rakibini baskı altına almıştı. Maçın daha ilk dakikası dolmadan Metin Oktay ilk golü atmış, bu golü yine karşılaşmanın 10. dakikasında Metin Oktay’ın ayağından gelen ikinci gol izlemişti. Galatasaray o 24. dakikada Bahri’nin kaydettiği gol ile skor 3-0 öne geçmiş ve ilk yarı bu skor ile kapanmıştı. Ayrıca Galatasaray’dan Ergun 30. dakikada kırmızı kart görmüş Galatasaray devreyi 10 kişi tamamlamıştı.

İkinci yarı Metin Oktay biri 61. öteki 67. dakikada olmak üzere Fenerbahçe’nin kalecisi Şükrü Ersoy’un koruduğu kaleye iki gol daha gönderiyor ve maçın sonucunu belirliyordu. Galatasaray Fenerbahçe’yi 5-0 mağlup etmişti. Metin Oktay ise bir maçta Fenerbahçe ağlarına bıraktığı 4 gol ile bir daha kolay kolay ulaşılması mümkün olmayan bir rekora imza atmıştı.

Galatasaray
Turgay Şeren, Candemir Berkman, Ahmet Karlıklı, Suat Mamat, Ergun Ercins, Mustafa, Samim Uygun, Mete Basmacı, Bahri Altıntabak, Metin Oktay, Niyazi Tamakan

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin