3 Temmuz 2008 Perşembe

MasTiKa MasTiKa MTK


F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Macaristan’ın MTK takımı ile eşleşti. Nyon’daki kura çekimine seri başı olarak katılan Sarı-Lacivertliler, ilk maçını 29-30 Temmuz’da Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, rövanşı ise 5-6 Ağustos’ta Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapacak. Fenerbahçe’nin MTK ile eşleşmesi antu.com’da büyük bir sevinçle karşılandı. Sarı-Lacivertliler, 1999’un rövanşını almanın yanı sıra bu eşleşmenin kulübün nereden nereye geldiğini göstermesi açısından da önemli olduğunu belirtip, sevinçlerini “MasTiKa MasTiKa” sloganları ile dile getirdi. F.Bahçe Avrupa kupalarında 5 kez Macar takımlarıyla eşleşti. Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 1959’da Macar Cspel’le karşılaşan Fenerbahçe, İstanbul’da 1-1 berabere kaldığı rakibini deplasmanda Lefter, Şeref ve Avni’nin golleriyle 3-1 yenerek turu geçti.

49 YILLIK MACAR SENDROMU

BU, Sarı-Lacivertliler’in Macar takımları karşısındaki ilk ve tek turu oldu. Sarı Kanaryalar bu tarihten sonra tam 49 yıldır Macar takımlarını eleyemedi. MTK’ya iki kez elenen F.Bahçe’nin şansı Ferencvaros ve Videoton karşısında da tutmadı. Fenerbahçe, Macar takımlarıyla bugüne dek 11 maç yaparken, bunların üçünü kazandı, üçünde berabere kaldı, beşinde ise yenildi. Sarı-Lacivertliler, bu maçlarda 11 gol atıp, 17 gol yedi.

F.Bahçe’nin belalısı

Fenerbahçe, 1963 yılında Kupa Galipleri Kupası’nda da MTK ile karşılaşmış, ilk maçta deplasmanda 2-0 yenildiği rakibini, İstanbul’da 3-1 yenmesine rağmen o zamanki kurallar gereği oynadığı 3. maçı Roma’da 1-0 kaybetmiş ve kupaya veda etmişti. Fenerbahçe, MTK ile 1999 yılında da UEFA Kupası’nda karşı karşıya gelmiş, ilk tur mücadelesinin birinci maçında deplasmanda 0-0 berabere kaldığı rakibine, İstanbul’daki rövanş mücadelesinde 2-0 yenilmişti. İlk maçta 0-0 berabere kaldığı rakibini ilk yarıda sahasına hapseden Sarı-Lacivertli takım, aradığı golü bulamayınca oyundan düşmüş ve ikinci devre yediği gollere teslim olmuştu. Sarı-lacivertli takımda Sergen’in 1, Boliç’in 2 şutlarında direkler gole izin vermemişti. Bu yenilgi dönemin teknik direktörü Rıdvan Dilmen’in de sonunu hazırlamıştı. Rüştü’nün 38 metreden yediği gol uzun süre konuşulmuştu.

Tek yabancısı var

Budapeşte’de 1888 yılında bir grup Yahudi tarafından kurulduğu için antisemitist tezahüratların odağı olan MTK’nın kadrosunda tek yabancı futbolcu var. Sırp Mladen Lambulic dışındaki oyuncuların tamamı Macar. Mavi-Beyazlı ekibin en tehlikeli oyuncusu ise geçen sezon 17 gol atan Gabor Urban. Mavi-Beyazlılar maçlarını 12 bin 700 kişi kapasiteli Hidegkuti Nandor Stadı’nda oynuyor. 2003 yılından beri şampiyon olamayan MTK, geçen sezon Macar Ligi’ni 66 puanla Debrecen’in 2 puan önünde şampiyon olarak tamamladı. Ligdeki 23 şampiyonluğunun yanı sıra 12 kez Macaristan Kupası’nı, 1 kez de Macaristan Süper Kupası’nı müzesine götürmeyi başardı. Avrupa kupalarında bugüne dek 73 maç yapan Macar takımı, 30 galibiyet, 13 beraberlik, 30 da mağlubiyet aldı. MTK Budapeşte, Avrupa kupalarında 106 gol atıp, kalesinde 101 gol gördü.

Fener hepsinden kaliteli

FENERBAHÇE’yi Nyon’daki kura çekiminde temsil eden Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, MTK’nın 2. ön elemedeki en güçlü takım olduğunu söyledi. Mosturoğlu, “Bu turdaki tüm takımlardan daha kaliteliyiz. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor ama biz bu turun favorisiyiz. İlk maçı Kadıköy’de, ikinci maçı Budapeşte’de yapacağız. Bu turda eşleştiğimiz takım, bu turda karşımıza çıkabilecek en güçlü rakiplerden biri. Oyuncularımızın kalitesine baktığımızda, tüm takımlardan iyiyiz ve herhangi bir mazerete sığınmadan bu turu geçeceğiz” diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin