4 Temmuz 2008 Cuma

Rezerv Lig geliyor



Birinci Lig Klüpler Birliği Vakfı, gündemindeki maddeleri görüşmek üzere İstanbul'da toplandı. Aziz Yıldırım Başkanlığı'nda, vakfın Gayrettepe'deki ofisinde gerçekleştirilen ve 11 kulüpten yöneticilerin katıldığı toplantının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, açıklamalarda bulundu.

Gümüşdağ, toplantıda, oluşturmayı düşündükleri Rezerv Lig ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Toplantıda PAF Ligi'nin (Profesyonelliğe Aday Futbolcu) kaldırılması ve Rezerv Lig'in oluşturulması konusu görüşüldü. Kurulacak Rezerv Lig'de 23 yaş sınırının olması ve en fazla 3 oyuncunun 25 yaşında oynatılmasıyla ilgili bir genel kanaat oluştu. Rezerv Lig'in faydalı olup olmayacağını tartıştık. Ortak düşünce PAF Ligi'nin kaldırılması ve Rezerv Lig'in, PAF Ligi'nden oyuncuların da oynatılabilecek duruma getirilmesiyle ilgili bir çalışma yapılması yönünde oldu. Kulüpler Birliği Vakfı olarak bunu Futbol Federasyonu'ndan talep edeceğiz. Federasyon da bu konuda bir çalışma başlatacaktır sanıyorum. Daha sonra tekrar bu konuda bir toplantı gerçekleştireceğiz.''

Toplantıda, oluşturulacak Rezerv Lig'in İddaa'ya girmesi ve yayın haklarının satılabilmesi konularını da görüştüklerini dile getiren Gümüşdağ, ''Bu ligin, ters fikstürle Pazartesi günleri oynatılması düşünülüyor. Biz bu görüşlerimizi Futbol Federasyonu'na bildireceğiz. Futbol Federasyonu da herhalde bu konuda bir çalışma yapacaktır. Rezerv lig, mali açıdan kulüplere artı bir yük getirecektir. Bu yükün de gerek İddaa, gerekse yayın haklarıyla düzeltilmesi konusunda bir kanaat oluşmuştur. Yayın haklarının satılabilmesi ve İddaa gelirlerinin sağlanmasıyla ilgili Kulüpler Birliği Vakfı olarak Futbol Federasyonu'ndan bir çalışma yapmasını talep ediyoruz'' diye konuştu.

Gümüşdağ, kulüplerin, şorta da reklam alabilmeleri konusunda talepleri bulunduğunu ve bu konuda da Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin